NRK Meny
Normal

Ordfører er imot bussvei

Ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård, tviler sterkt på at fylkesvei 109 vil bli bussvei.

Ordfører i Fredrikstad, JOn-Ivar Nygård

Ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård, tror ikke på ren bussvei på fv. 109.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

En arbeidsgruppe i Statens vegvesen foreslår å gjøre om nåværende fylkesvei 109 på Rolvsøy til en vei for bare busser i tillegg til en ny trasé for biler. Men dette synes Nygård er en dårlig idè. – Jeg mener dette er på siden av det konseptvalgutredningen for Nedre Glomma har slått fast, nemlig at det skal bygges firefeltsvei mellom Sarpsborg og Fredrikstad.

Høyst usannsynlig

Nygård mener det er for tidlig å si om det er politisk flertall for å få planene om ren bussvei skrinlagt, men sier at bystyret i Fredrikstad besluttet for et år tilbake at de ønsket å flytte 109-traseen opp til eksisterende vei, og i det ligger det at de ikke ønsker å bruke begge traseene. – Jeg mener det høyst usannsynlig at bystyret i Fredrikstad skulle gå inn for en sånn løsning.

Kart som viser dagens fv 109 i rødt og en framtidig vei i sort og grønt

Kart som viser dagens fv 109 i rødt og en framtidig vei i sort og grønt.

Foto: Staten vegvesen

Men de kommer til å se på planene. – Nå skal tre alternativer være med videre i utredningen. Det ene er denne løsningen med ren bussvei. Men jeg tviler sterkt på at det kommer til å få oppslutning, sier Nygård.

To røde busser møtes på fv 109 i Rolvsøy

Her skal det ikke bli bussvei, mener Jon-Ivar Nygård.

Foto: Anne Ognedal / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen skadet i brann i Aremark

    Klokken 01.30 opplyser politiet i Østfold at alle beboerne i bolighuset på Fange er ute. Ingen skal være skadet som følge av brannen. Brannvesenet driver slukking på stedet.

  • Boligbrann i Aremark

    Aremark brannvesen melder i 01.00-tiden natt til tirsdag har rykket ut til Fange i Østfold, hvor det er brenner i et bolighus.

    Laster Twitter-innhold