NRK Meny
Normal

Opptur for Borregaard

Prisøkninger og effekter av en rekke forbedringstiltak gir nå resultater hos Borregaard.

Borregaard fra brua
Foto: Kjell Olav Nordberg / NRK

I tredje kvartal i år omsatte kjemibedriften for nesten 1,2 milliarder kroner, mot drøyt en milliard i samme periode i fjor. Overskuddet ble på 41 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor. Overskuddet ble på 116 millioner kroner.

- Klar bedring

- Problemene bedrer seg og er i ferd med å løses. I Norge har vi god framgang, mens vi har litt problemer i den sveitsiske virksomheten. Men totalt sett er det en hyggelig framgang for Borregaard, forteller konserndirektør i Orkla, Roar Egeland.

- Kan dette etterhvert få konsekvenser for anlegget i Østfold?

- Anlegget i Østfold har en klar bedring i sin virksomhet. Og god framgang er alltid hyggelig, også for ansatte, sier han.

- Alltid arbeid med kostnadene

Egeland opplyser at kostnadarbeidet nå er under kontroll, og at selskapet nå opplever gode tider.

- Kostnadsarbeidet går også videre. For enhver stor industribedrift som opererer i Norge, som er et høykostland, må man alltid ha kontinuerlig arbeid med kostnadene. Og det fortsetter også i Borregaard, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To alternative Glomma-passeringer

    Det gjenstår bare to realistiske traseer for den nye jernbanebrua over Sarpsfossen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det tredje forslaget som har blitt utredet gikk over et deponi til Borregaard som inneholder store mengder kvikksølv. Å legge jernbanen her ville koste over en milliard kroner i opprydding, og er helt urealistisk, ifølge Bane NOR.