NRK Meny
Normal

Gir uføre tilrettelagt arbeid

50 uføre skal få tilbud om tilrettelagt arbeid. Fylkeskommunen fant penger likevel.

Inger Christin Torp

Inger Christin Torp i Opplæring- kultur- og helsekomiteen er glad fylkeskommunen skal tilby arbeid til uføre fra høsten.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Østfold fylkeskommune mente det ikke fantes penger penger til å tilby varig tilrettelagt arbeid for uføre, men har nå bestemt at det likevel skal hasteopprettes 50 tilrettelagte arbeidsplasser fra høsten av. Det bekrefter Inger Christin Torp, som leder Opplæring-, kultur- og helsekomitéen i Østfold.

– Jeg er veldig glad vi har fått det til. Administrasjonen har gjort en kjempejobb med å snu hver eneste sten for å få det til, sier Torp.

I første omgang blir pengene tatt fra skolebudsjettet. Det har vært noe færre søkere til skole fra høsten av, og blir dermed færre klasser.

– Det frigjør midler så vi kan løse den kortsiktige situasjonen, så jobber vi videre med å få til en finansiering på lang sikt også, sier Torp.

Varig tilbud

Arbeidsplassene skal bidra til å utvikle uføretrygdedes ressurser og kvalifikasjoner gjennom tilrettelagt arbeid, og tilbudet er ikke tidsbegrenset.

Slike arbeidsplasser tilbys tilrettelagt både i ordinære virksomheter, og i egne bedrifter.

Tiltaket er ikke tidsbegrenset. NAV skal likevel vurdere jevnlig om det kan være aktuelt med overføring til andre arbeidsrettede tiltak, utdanning eller formidling til ordinært arbeid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa
  • Mistenkelig røyk på Jelnes

    Sarpsborg brannvesen rykker ut på kontroll av mistenkelig røykutvikling på Jelsnes.