Oppfordrer til å satse på drømmen

Årets vinner av ''Syng med vårs'' vil at alle med et talent skal vise det frem.

Darya Katyba
Foto: Dag Solheim

''Syng med vårs'' er et allsangprosjekt i samarbeid mellom Fredriksstad Blad, NRK Østfold og Ordos AS. Prisen deles ut til et ungt talent innen sang- og musikklivet i Fredrikstad og Hvaler.

I år var det Ukrainske Darya Katyba fra Fredrikstad som vant 25 000 kroner. Det måtte tre forsøk til før hun endelig kunne ta med seg stipendet hjem.

– Det var kjempe stas å vinne. Jeg er veldig stolt over meg selv fordi jeg vant noe som er viktig for meg, sier Katyba på telefon fra Helsinki.

Meld deg på

10. desember er det frist for å søke på årets stipend. Katyba vil oppfordre alle i Fredrikstad og Hvaler med et talent til å søke.

– Jeg vil at alle med et talent skal få vist det frem, og utvikle sitt talent videre, sier Katyba.

Hun mener det er viktig å vise frem det talentet innbyggerne i Fredrikstad og Hvaler har. Dette talentet ønsker hun at de skal få utviklet videre slik at de har muligheten til å velge musikk som en karrierevei.

Årets jury består av Merete Løkkeberg-Meyer; Dan René Dahl og Dag Solheim.

Regler:

  • Gjelder unge talenter innen sang- og musikklivet i Fredrikstad og Hvaler kommuner.
  • Gjelder sang og musikk i alle kategorier.
  • Aldersgrense er 25 år – ingen nedre.
  • Aktuelle kandidater søker selv, og legger ved referanser og dokumentasjon på at de har vist talent. Det skal også opplyses hva eventuelle stipendmidler skal brukes til.

Gir motivasjon

Etter at Katyba vant stipendet på 25 000 kroner valgte hun å reise til London. Der besøkte hun musikkprofessor Neil Mackie, for å ta timer med han og andre lærere.

– Det å være i London ga mye inspirasjon og motivasjon til å fortsette å jobbe med drømmen min, sier Katyba.

Katyba beskriver det å vinne prisen som en bekreftelse på alt det arbeidet hun har lagt ned i musikken.

– Det viser at hvis man jobber hardt kan man få det til. Det gir motivasjon til å fortsette arbeidet videre og utvikle meg mer.