NRK Meny
Normal

Opp til 30 Jøtul-ansatte mister jobben

– En lite hyggelig melding å få.

Ovnsprodusenten Jøtul i Fredrikstad kutter stillinger.

Det var en lite hyggelig melding å få, sier tillitsvalgt Arild Johannessen på Jøtul i Fredrikstad etter dagens informasjonsmøte. Foto: Tor Rene Stryger

25 til 30 ansatte ved ovnsprodusenten Jøtul i Fredrikstad mister jobben.

– Det gir en dyster stemning i bedriften selvfølgelig. Det er en lite hyggelig melding å få, men grunnleggende er vi enige i at man må tilpasse kostnadsnivået etter det volumet og omsetningen vi har i bedriften, sier tillitsvalgt Arild Johannessen.

– I utgangspunktet er vi for så vidt enige, og så får vi gå igjennom og ha møter med bedriften i forhold til enkelte ansatte her.

Er du enig i antall stillinger som skal reduseres?

Det skal vi ha møter på. Vi er nok enige i at vi skal redusere bemanning, så få vi gå igjennom og se konkret på hva det dreier seg om i forhold til de bestemte avdelingene. Det kan hende vi vil ha andre synspunkter der, men nedbemanning blir det, sier Johannessen.

De ansatte fikk beskjed om nedbemanningen på et informasjonsmøte tidligere i dag.

– De ansatte har forstått at det ikke går så bra. Man merker godt det når man produserer langt mindre enn man er vant med. Men det var en stille forsamling som gikk fra møtet i dag og det er en dyster stemning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårligere for Borregaard

    Borregaardkonsernet leverte et dårligere resultat for andre kvartal i år, sammenlignet med i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Resultatet endte på 159 millioner kroner før skatt, var 34 prosent lavere enn i andre kvartal i fjor. Resultatet er preget av prispress, tøff konkurranse og økte kostnader, opplyser selskapet.

    Borregaard fra lufta
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Drukningsulykke i Rygge

    En livløs mann ble oppdaget i vannet på Festestranda i Rygge rett før klokka 14, skriver Moss Avis. Et vitne sier at tre personer kastet seg i vannet og fikk ham på land hvor det ble startet livredning. Mannen ble hentet med luftambulanse. Mannens tilstand er ikke kjent, ifølge politiets operasjonssentral.