NRK Meny

Opp til 1000 døde ørret i bekken

Flere hundre døde fisk ble i helga funnet i en bekk på Manstad utenfor Fredrikstad. Politiet er varslet, sier Leif Roger Karlsen, som er fiskeforvalter for Fylkesmannen i Østfold, til Fredriksstad Blad.

– Årsaken til fiskedøden er ikke kjent, men det er nærliggende å tro at det skyldes en eller annen form for akutt giftig utslipp i Manstad-området i løpet av fredag 7. – lørdag 8. oktober, sier Karlsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 9,5 milliarder til dobbeltspor

    Stortinget vedtok i går å starte opp arbeidet med dobbeltspor-prosjektet Sandbukta-Moss-Såstad neste år. Kostnadsrammen er 9,5 milliarder kroner. Prosjektsjef Jarle Rasmussen i Bane NOR sier planen om å ferdigstille ny stasjon og nytt dobbeltspor i 2024 står fast. Utbyggingen vil bety hyppigere avganger og kortere reisetid fra Moss og Rygge.

  • Redusert straff for narkosmugling

    Borgarting lagmannsrett har redusert straffen fra seks til fem og et halvt års fengsel for en 42 år gammel mossing som er dømt for smugling av 114 kilo hasj og 6 kilo marihuana over Svinesund i mai i fjor. En mann som var dømt til fengsel i fem år og tre måneder for å ha kjørt følgebilen har fått redusert fengselsstraffen til i tre år.