NRK Meny
Normal

Ønsket fem millioner kroner - får halvparten

Av 50 millioner kroner som fordeles for å øke kapasiteten til registrering av nye asylsøkere, går 2,5 millioner kroner til Østfold politidistrikt.

Tom Erik Guttulsrød

Det blir opprettet 15 nye stillinger i østfoldpolitiet etter at regjeringen har bevilget 50 millioner kroner til arbeidet med å registrere flyktninger.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Vi er nå i gang med å rekruttere nye medarbeidere, sier leder for felleskriminal enhet, Tom Erik Guttulsrød til Politiforum.

Han skisserer overfor nettstedet at politidistriktet trenger mellom fem og seks millioner kroner for å kunne fungere slik pågangen av flyktninger og asylsøkere er nå. Det at de nå får halvparten tar han som en god nyhet, for pengene rekker til 15 nye midlertidige stillinger, skriver Politiforum.

Det er regjeringen som har bevilget pengene.

LES OGSÅ:

– Utfordrende situasjon

Jon Steven Hasseldal

Jon Steven Hasseldal er politimester i Østfold.

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

– Tilskuddet gjør oss i stand til å jobbe på en helt annen måte enn vi har gjort til nå. Vi vil fortsatt være avhengige av samarbeidet med PU. Hvis transportkapasiteten deres øker, letter det samarbeidet for oss, og vi letter arbeidet for dem ved å gjennomføre førstegangsregistreringer her, sier Guttulsrød til nettstedet.

Politimester i Østfold, Jon Steven Hasseldal, sier at midlene kommer godt med og at flyktningstrømmen har gått ut over annet arbeid og at dette har vært en utfordrende situasjon for Østfold-politiet.

– På enkelte tidspunkter har vi ikke hatt kapasitet til å gjennomføre den registreringen vi skulle ha gjort, så vi har måttet sende dem videre uten å gjøre jobben, sier han til NRK.no.

LES OGSÅ:

PU får 47 millioner kroner

– Dette er et godt bidrag, og tiden vil vise om dette er nok. Vi vil være i langt bedre stand til å håndtere disse strømmene som kommer nå enn om vi ikke hadde fått midlene. Vi er glade for pengene, sier Hasseldal.

De 15 nye midlertidige stillingene blir plassert på operativ utlendingsenhet som er etablert under Felles kriminalenhet. Stillingene er i utgangspunktet tenkt ut året.

I tillegg til bevilgningen til Østfold får Kripos 243 750 kroner, mens Politiets utlendingsenhet (PU) får 47 037 500 kroner. Østfinnmark politidistrikt får ingenting, skriver Politiforum.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig drukningsulykke i Halden

    Nødetatene har rykket ut til Tistedal i Halden etter melding om en mulig drukningsulykke. Det er funnet en livløs mann på stedet. Helsepersonell utfører livreddende førstehjelp på vedkommende.

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen