Normal

Ønsker ulvetips fra Hobøl

Mye tyder på at ulven på bildet (og muligens flere) er en fast beboer i Hobøl. Men forskerne trenger tips for å finne ut helt sikkert.

Er dette en fast Hobøl-beboer?
Foto: Norsk institutt for naturforskning

– Jeg er veldig nysgjerrig på om det er snakk om en eller flere ulver. Men siden de ofte dukker opp på samme sted mistenker vi at det er stasjonære dyr, sier Petter Wabakken.

Han er førsteamanuensis ved Høgskolen i Hedmark, som har ansvar for registrering av stasjonære ulver i Norge. Wabakken selv har jobbet med sporing av ulv i over tretti år.

– For å dokumentere at ulven er stasjonær må vi spore den i snøen og sjekke om den har løftet på beinet noe sted for å markere et revir. Det holder ikke med bare noen bilder, sier han.

Trenger tips

Det har vært vanskelig å registrere ulv i Østfold i år. Siden det har vært lite snø i hele fylket, har det vært vanskelig å spore rovdyrene. Så langt har man bare registrert mellom tre og seks dyr, men trolig er det mange flere.

Ulv dukker ofte opp på viltkamera i Hobøl.

Hobøl-ulv dukker ofte opp på viltkamera, men det er uklart om det er samme ulv eller én av flere.

Foto: Norsk institutt for naturforskning

– Dette er bare foreløpige registreringer. Vi trenger hjelp fra folk for å komme skikkelig i gang med registreringen, nå som det har falt en del snø. Vi vil gjerne ha tips om ulveobservasjoner fra både Hobøl og andre steder i Østfold, sier Wabakken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH leder til pause

    Halden Topphåndball leder 11–10 over Kolstad etter de første 30 minuttene i kveldens eliteseriekamp i håndball. Hjemmelagets store spiller er foreløpig Kristian Stranden som står med sju mål.

  • Kl. 18.50: TV-nyhetene fra Østfold