NRK Meny
Normal

Ønsker tips om skudd mot katt

Lensmannen på Hvaler ønsker fortsatt tips etter at katten «Tigern» ble skutt fem ganger i hodet i slutten av januar.

Tigern hjemme igjen

Den åtte år gamle katten «Tigern» ble skutt fem ganger i hodet med luftgevær.

Foto: Privat/Merete Pedersen

– Vi har noen spor å arbeide med, men er avhengig av flere tips fra publikum i denne saken. Vi vil svært gjerne at de som kan ha interessante opplysninger tar kontakt med oss, sier politibetjent Tobias Iversen på Hvaler lensmannskontor.

Iversen sier de har noen i søkelyset, men det er ingen som er mistenkt i saken så langt.

Det har gått forholdsvis bra med katten, til tross for at den ble brakt til dyrlege med fem kuler fra et luftvåpen i hodet.

En alvorlig sak

– Vi ser alvorlig på denne saken. Vi ønsker å sette en stopper for slikt, sier Iversen.

Politiet i Halden har også arbeidet med tilsvarende saker.

– Det viser en total mangel på empati, og liten respekt for dyreliv. Dette liker vi svært dårlig, og det er straffbart etter dyrevelferdsloven. Du kan få bøter eller fengsel i inntil ett år i normale tilfeller, sa politiførstebetjent Vidar Andersen på etterforskningsavdelingen i Halden i den forbindelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke ved Borregaard

    En person pustet inn gassen klordioksid i en arbeidsulykke ved Borregaard i Sarpsborg i formiddag. I forbindelse med arbeid ble det slått hull på et rør hvor det gikk gass. Den ble raskt stengt av, men noe lekket ut. Personen ble sendt til Sykehuset Østfold for kontroll, sier Tone Horvei Bredal, kommunikasjonssjef ved Borregaard.

  • Arbeidsulykke i Sarpsborg

    To personer har blitt eksponert for gass i en arbeidsulykke ved en bedrift i Sarpsborg sentrum. Nødetatene er på vei til stedet og skadeomfanget er foreløpig ukjent, skriver politiet på Twitter.