NRK Meny
Normal

Ønsker tips om skudd mot katt

Lensmannen på Hvaler ønsker fortsatt tips etter at katten «Tigern» ble skutt fem ganger i hodet i slutten av januar.

Tigern hjemme igjen

Den åtte år gamle katten «Tigern» ble skutt fem ganger i hodet med luftgevær.

Foto: Privat/Merete Pedersen

– Vi har noen spor å arbeide med, men er avhengig av flere tips fra publikum i denne saken. Vi vil svært gjerne at de som kan ha interessante opplysninger tar kontakt med oss, sier politibetjent Tobias Iversen på Hvaler lensmannskontor.

Iversen sier de har noen i søkelyset, men det er ingen som er mistenkt i saken så langt.

Det har gått forholdsvis bra med katten, til tross for at den ble brakt til dyrlege med fem kuler fra et luftvåpen i hodet.

En alvorlig sak

– Vi ser alvorlig på denne saken. Vi ønsker å sette en stopper for slikt, sier Iversen.

Politiet i Halden har også arbeidet med tilsvarende saker.

– Det viser en total mangel på empati, og liten respekt for dyreliv. Dette liker vi svært dårlig, og det er straffbart etter dyrevelferdsloven. Du kan få bøter eller fengsel i inntil ett år i normale tilfeller, sa politiførstebetjent Vidar Andersen på etterforskningsavdelingen i Halden i den forbindelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • E18 åpnet for trafikk

    E18 ved Elvestadkrysset er åpen for trafikk etter trafikkuhellet. Politiet har dirigert trafikken forbi ulykkesstedet på grunn av store mengder vann i veibanen.

  • Vann i veibanen på E18

    Politiet opplyser at bakgrunnen for trafikkulykken på E18 ved Elvestadkrysset er mye vann i veibanen. En bil kjørte inn i en stor vanndam i venstre felt som førte til at bilen ble dratt mot høyre og traff en annen bil i høyrefelt. Ansvarlig veimyndighet er varslet for å få drenert vannet.