NRK Meny
Normal

Ønsker tips etter innbruddshelg

Tre innbrudd på én helg i Rakkestad: Nå ønsker politiet tips fra publikum.

Ved Rakkestad ungdomsskole er 17 bærbare PCer sporløst forsvunnet. Tyvene kom seg inn gjennom et vindu og forsynte seg med PCer for store verdier. Halvparten av PCene skal ha vært helt nye.

Innbrudd på bensinstasjon

Men det var ikke det eneste politiet hadde å stri med denne helgen.

På Degernes café og servicesenter gikk alarmen i natt, etter at tyver brøt seg inn - og fikk med seg tobakksvarer.

Politiet etterlyser en sølvgrå volvo stasjonsvogn etter innbruddet, som fant sted ved 2.00-2.30-tiden i natt. Tyvene skal ha kjørt i retning Halden på riksvei 22.

- Overvåkingskamera fanget trolig inn tyvene, og vi vil nå gå gjennom opptakene, opplyser lensmann i Rakkestad, Svein Midtskog.

Stjal jolle

I tillegg brøt noen seg inn på en gård i Degernes søndag. Her ble det stjålet verktøy og en jolle med motor.

- Her har vi pågrepet en haldenser i 40-årene. Han ble pågrepet i en stjålet lastebil, men vi har mistanke om at flere har vært innblandet - og vi jakter nå på disse personene, forteller Midtskog.

Den pågrepne mannen blir ifølge Midtskog avhørt i løpet av dagen.

Politiet ser ingen sammenheng mellom de tre innbruddene, men ønsker tips fra vitner til innbruddene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.

  • Verner Orkerødskogen

    Orkerødskogen naturreservat i Moss kommune er blant 25 nye skogområder som nå blir vernet av regjeringen. Områdene er viktige for et stort antall truede arter, da halvparten av alle truede arter i Norge, og en rekke truede naturtyper, finnes i skog sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).