NRK Meny
Normal

Damelaget til Sarpsborg 08 ønsker Toppserie-motstand

Sarpsborg 08 gikk videre til andre runde i cupen etter å ha slått Bækkelaget 4-0.

Sarpsborg 08-damene

Sarpsborg 08-damene vil ha god motstand i cupen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Sarpingenes store helt tirsdag ble spissen Henriette Ingvaldsen som scoret alle lagets fire mål i bortekampen mot Bækkelaget, og sendte Sarpsborg 08 videre til andre runde i cupen.

I fjor røk laget ut i tredje runde etter å ha tapt 1-8 for Stabæk. Men det tok ikke motet fra verken spillerne eller hovedtrener Kenneth Øby, som også i år ønsker å møte landets beste.

– Vi hadde det gøy i fjor. NM er rosinen i pølsa for oss. Målet vårt er også i år å komme så langt at vi får møte et lag fra Toppserien, sier han til fotball.no.

Toppserielagene kommer inn i NM i andre runde.

Nære opprykk

Kenneth Øby

Hovedtrener for damelaget til Sarpsborg 08 Kenneth Øby.

Foto: Per Kristian Syversen

Sarpsborg 08s kvinner var nære opprykk til Toppserien forrige sesong, men tapte 2-3 sammenlagt for Amazon Grimstad i kvaliken.

Denne sesongen ligger laget på andreplass i 1. divisjon etter tre kamper, med samme poengsum som serieleder Sandviken.

– Jentene er knallharde, de har satt seg som mål å komme høyt på tabellen i år også. Poengmessig har vi kommet godt i gang i år, selv om spillet ikke sitter helt ennå. Vi prøver å utvikle oss hele tiden og da får vi etter hvert de resultatene som vi fortjener, sier Øby til fotball.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 18.50-nyhetene

  • Sarpsborg 08 vant mot Strømmen

    Det ble en 3-1 seier til Sarpsborg 08 over Strømmen i en treningskamp på Sarpsborg stadion fredag ettermiddag. Danske Ronnie Schwartz scoret to mål, mens Kristoffer Larsen scoret sarpingenes tredje. Schwartz hadde muligheten til å sikre et hattrick, men skjøt over mål på en straffe.