NRK Meny
Normal

Ønsker seg bedre støtte av Ford

Henning Solberg jobber for fullt med å bli prioritert høyere av Ford neste sesong.

Henning Solberg

- Jeg har vært uheldig og mistet fem pallplasseringer på grunn av småting denne sesongen, og det må jeg ha et bedre system på neste år, sier Henning Solberg.

Foto: ROBERT PRATTA / SCANPIX

Rallyføreren ønsker seg blant annet bedre teknisk støtte for å sikre at han ikke går glipp av gode plasseringer på grunn av tekniske detaljer.

Ønsker seg ny og bedre avtale

Han presiserer at det ikke primært er det økonomiske som er problemet.

- Mitt mål er å få et bedre opplegg enn jeg har hatt før, og det er ikke sikkert at det går på det økonomiske. Vi jobber med et opplegg som er best for meg og mine sponsorer, sier Solberg.

Det han ønsker seg er en ny og bedre avtale med Ford som gjør at han blir prioritert høyere og får bedre støtte gjennom hele sesongen.

- Har mistet pallplasseringer på grunn av småting

- Dette går på en totalpakke. Hvordan kan jeg få enda bedre prioritet enn jeg har hatt i år? Det er det jeg jobber hardt med nå. Jeg har vært uheldig og mistet fem pallplasseringer på grunn av småting denne sesongen, og det må jeg ha et bedre system på neste år, sier Solberg.

Det er ennå ikke klart om han kommer til å kjøre Rally Irland i januar .

Han håper at det vil la seg gjøre, men han understreker at det ikke har hovedprioritet.

Lover å stille i Rally Norway

- Rally Irland er ikke det viktigste for meg. Rally Norway er langt viktigere, sier han og lover at han skal stille der.

Foreløpig er det imidlertid grunnlaget for hele neste sesong han jobber med.

- Vi skal være på alle løpene, men som sagt må jeg ha et opplegg som gjør at jeg kan være med og kjempe om pallplass hver gang, sier Solberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.