Normal

OnklP: – Østfoldinger vet å feste

I løpet av sommeren skal Pål Tøien spille i Spydeberg, Sarpsborg og Fredrikstad. – Det blir helt «kick-ass». Østfoldinger lager liv, skryter han.

OnklP og Knut Oscar Nymo

Pål Tøien, alias OnklP, og Knut Oscar Nymo fra Oslo Ess trives backstage på Spydeberg Rock.

Foto: Joachim Ose/NRK

Allerede fredag kveld har Pål Tøien, alias OnklP, og hans fjerne slektninger fått oppgaven med å runde av første kveld av Spydeberg Rock, sammen med kameratene fra Oslo Ess.

Tøien har også flere andre oppdrag i Østfold i sommer.

Først besøker han Fredrikstad og Glommafestivalen sammen med Jaa9, Johnny Engdal Silseth, før han gjenforenes med de fjerne slektningene for Sarpsborgfestivalen i august.

– Det blir helt «kick-ass»! Østfoldinger vet hvordan man fester. Jeg har blitt kjent med ekstremt mange østfoldinger i det siste, og det er én ting som er sikkert; Østfoldinger liker å feste. De kommer på konsert og lager liv, skryter Tøien.

Video Jaa9 og OnklP- Hold Balla

Jaa9 og OnklP skal spille sammen på Glommafestivalen i Fredrikstad i sommer.

Foto: Nyhetsspiller

– En fornøyelse

NRK møtte ham og Knut Oscar Nymo, bassist i både Oslo Ess og OnklP & De Fjerne Slektningene, få timer før Spydeberg Rock braket løs fredag.

Da var de to fulle av lovord om festivalen – eller rettere sagt festivalens backstageområde.

– Backstage her scorer høyt. Det er trivelige folk og vi har fått et par kalde øl, selv om det er tidlig på morgenen. Dette skal bli en fornøyelse, forteller Tøien.

– Backstagene er like på veldig mange av festivalene, men her var det jævlig trivelig, følger Nymo raskt opp.

Tar med skateboard og badebukser

De to har blitt godt vant til å dele både backstage og scene. I fjor reiste OnklP & De Fjerne Slektningene og Oslo Ess ofte rundt på konserter og festivaler sammen.

– Vi liker å være i hverandres selskap. Vi hyper hverandre opp og bygger opp kvelden sakte, men sikkert. Det er ikke noe hokus pokus, forteller Tøien.

Denne sommeren blir det imidlertid færre turer sammen for de to bandene. I år blir det mer fokus på «Slekta». Men det ligger likevel an til å bli en bra sommer, med lange festivaldager, forteller Nymo.

– Vi kommer gjerne så tidlig som mulig, og drar ofte sent. Vi pleier å ha med oss skateboard og badebukser, og finne på et eller annet. Vi er bare en herlig guttegjeng som elsker å være på tur, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Togtrafikken stengt

    Som følge av treet som falt over toglinjen i Fredrikstad er togtrafikken mellom Råde og Fredrikstad midlertidig stanset., melder Bane NOR.

  • Brannfare ved toglinje

    Politiet i Øst har fått melding om et tre som har falt over toglinjen i utkanten av Fredrikstadtunnelen. Treet har også dratt med seg en høyspent. Det er fare for at dette skal ta fyr, melder politiet. Utrykningspersonell er på vei.