NRK Meny
Normal

OnklP tar med «Styggen» til Sarpsborg

Sarpsborgfestivalen har sikret seg besøk av OnklP & De Fjerne Slektningene.

OnklP

OnklP ble i fjor hyllet for sin utleverende og personlige Styggen på ryggen.

Foto: Helga Tunheim / NRK

Den nyetablerte musikkfestivalen i Sarpsborg har i dag offentliggjort nok et stort, norsk navn. Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, tar med seg bandet De Fjerne Slektningene til festivalen, som går av stabelen 28. og 29. august.

OnklP & de fjerne slektningen

OnklP & De Fjerne Slektningene kommer til Sarpsborgfestivalen i Kulåsparken i sommer.

Foto: Ole K

Bandet leverte to kritikerroste album, og fikk sitt definitive gjennombrudd med Tøiens selvutleverende «Styggen på ryggen», i 2014.

– OnklP & De Fjerne Slektningene har det siste året vist seg å være et av våre sterkeste liveband. Kanskje ikke så overraskende med et band satt sammen av medlemmer fra Oslo Ess og Turboneger, forteller bookingsjef Hans Petter Haaland i en pressemelding.

– Når man i tillegg setter til en vokalist som det siste året har overvunnet hele Norge med sine oppriktige tekster, og fantastiske tilstedeværelse, er det ikke rart at dette funker som bare det, legger han til.

Les også:

Se musikkvideoen til Styggen på ryggen her:

– Ikke halvveis

Hans Petter Løkkebakken

Festivalsjef Hans Petter Løkkebakken i Sarpsborgfestivalen.

Foto: Nemi Forsikring

Fra før er Kurt Nilsen, Marit Larsen og Gabrielle klare for å spille i Kulåsparken. I tillegg kommer de svenske stjernene Veronica Maggio og Tomas Ledin.

Sarpsborgfestivalen seiler opp som en virkelig storsatsing den kommende sommeren.

– Det er personer med mange års erfaring fra festivaler som skal være med og bidra her. I tillegg er det en rekke lokale krefter som er med, så vi trenger ikke å gjøre dette halvveis. Forhåpentligvis kan vi gjøre dette i mange år fremover, sa festivalsjef Hans Petter Løkkebakken til NRK i januar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet lappen etter sladding

    En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.