NRK Meny
Normal

Onanerte i garderoben på badeland

En mann i slutten av 40-årene er dømt for å ha onanert, mens han så på to sju år gamle jenter i garderoben på Østfoldbadet i Askim.

Østfoldbadet i Askim

En mann er dømt for uanstendig adferd i garderobeanlegget på Østfoldbadet i Askim.

Foto: Glenn Johansson

Episoden på Østfoldbadet fant sted i midten av november for to år siden. Da mannen møtte for Heggen og Frøland tingrett i forrige uke, erkjente han seg ikke skyldig etter tiltalen om uanstendig adferd.

Mannen, som er hjemmehørende i Akershus, innrømmet imidlertid at han hadde et betydelig antall bilder og filmer som viste seksuelle overgrep mot barn eller seksualisering av barn. Det dreier seg om nær 1500 bilder og samlet 38 filmer med til sammen to og en halv times spilletid.

Bildene og filmene ble funnet på mannens datamaskin under en ransaking dagen etter at mannen ble pågrepet i Østfoldbadet.

Vitner beskrev hendelsen

Midt i november i 2013 rykket politiet ut til Østfoldbadet i Askim etter melding om at en mann onanerte i dusjen. Politifolkene var i kontakt med flere vitner som beskrev hva som hadde skjedd.

I retten møtte to vitner som beskrev hendelsen. Heggen og Frøland tingrett valgte å tro mer på vitnenes forklaringer enn på forklaringen fra tiltalte.

Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i seks måneder, hvorav to måneder betinget med en prøvetid på to år. Tingretten var enig om at det er et passende straffenivå.

Tingretten har også bestemt at mannens datamaskin skal inndras og at han må betale 2.000 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bruker sirene for å finne skadet

    Politiet har fått melding om en mann som har skadet seg i skogen i Hobøl. Mannen skal befinne seg i nærheten av fylkesvei 120, og politiet bruker sirena på politibilen for å lokalisere ham. Røde Kors er tilkalt for å hente ham ut.