NRK Meny
Normal

Olav Thon uskyldig i miljøkriminalitet

Milliardæren ble anmeldt av Strömstad kommune etter gravearbeider i strandsonen på landstedet i Sverige.

Olav Thon

Hotellkongen Olav Thon har ikke gjort seg skyldig i miljøkriminalitet, har länsstyrelsen i Västra Götalands län slått fast.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/Scanpix

Hotellkongen Olav Thon ble i februar anmeldt av Strömstad kommune etter at det ble gjennomført gravearbeider på Thons private hytteeiendom i Lervik Strömstad.

En anonym tipser mente at gravearbeidene, som gikk ut på å rydde vekk søppel og forskjønne strandsonen, utgjorde et brudd på miljøvernlovgivningen.

Men nå har Västra Götalands län avgjort at Thon ikke har gjort seg skyldig i brudd på miljølovgivningen, skriver Strömstads Tidning.

Länsstyrelsen har avgjort at saken skal avsluttes uten ytterligere tvangstiltak. I vedtaket heter det at inngrepet i strandsonen kommer til å innhente seg selv med naturlig ettervekst.

– Dessuten har ikke allmenne interesser kommet til skade, heter det.

Olav Thon mener det er uforståelig at en anonym anmeldelse fører til så stor oppmerksomhet.

– Intet gravearbeidet er foretatt, intet inngrep er foretatt, men opprydning i forbindelse med fjerning av søppel, drivtømmer og annet skrot som hadde blitt liggende i en bukt sammen med plastsekker etc. ble fjernet, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.

  • Hus evakueres i Vestfold

    Det har brutt ut en voldsom brann hos bedriften Revac i Revetal i Vestfold. Det er kraftig røykutvikling på stedet, og brannvesenet ber folk som bor i området om å holde vinduer og dører lukket, og skru av varmepumper. Politiet drar dør til dør og ber folk evakuere området.