NRK Meny
Normal

Olav Thon uskyldig i miljøkriminalitet

Milliardæren ble anmeldt av Strömstad kommune etter gravearbeider i strandsonen på landstedet i Sverige.

Olav Thon

Hotellkongen Olav Thon har ikke gjort seg skyldig i miljøkriminalitet, har länsstyrelsen i Västra Götalands län slått fast.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/Scanpix

Hotellkongen Olav Thon ble i februar anmeldt av Strömstad kommune etter at det ble gjennomført gravearbeider på Thons private hytteeiendom i Lervik Strömstad.

En anonym tipser mente at gravearbeidene, som gikk ut på å rydde vekk søppel og forskjønne strandsonen, utgjorde et brudd på miljøvernlovgivningen.

Men nå har Västra Götalands län avgjort at Thon ikke har gjort seg skyldig i brudd på miljølovgivningen, skriver Strömstads Tidning.

Länsstyrelsen har avgjort at saken skal avsluttes uten ytterligere tvangstiltak. I vedtaket heter det at inngrepet i strandsonen kommer til å innhente seg selv med naturlig ettervekst.

– Dessuten har ikke allmenne interesser kommet til skade, heter det.

Olav Thon mener det er uforståelig at en anonym anmeldelse fører til så stor oppmerksomhet.

– Intet gravearbeidet er foretatt, intet inngrep er foretatt, men opprydning i forbindelse med fjerning av søppel, drivtømmer og annet skrot som hadde blitt liggende i en bukt sammen med plastsekker etc. ble fjernet, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig hvileår for Mads Østberg

    Mads Østberg vurderer å ta neste år i WRC2-klassen, i stedet for å delta i rally-VM. Det melder Motorsport News. Østberg sier at han undervurderte kostnadene ved å delta i VM. – Alle muligheter er åpne, sier Østberg, Det eneste jeg vet nå er at jeg ikke kjører i åpningsrunden i Monte Carlo i januar.

    Mads Østberg
    Foto: M-Sport Media / M-Sport WRT/McKlein
  • Elektronisk utstyr beslaglagt

    En Oslo-mann i 40-årene ble tatt for smugling av mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr for over 200.000 kroner i går ettermiddag. Han ble stanset på fylkesvei 126 ved Trosterud i Rømskog. Mannen påsto at varene lå i bilen også da han kjørte ut av landet. Varene er foreløpig beslaglagt, og forholdet er politianmeldt.