NRK Meny
Normal

Økt blomstersalg etter terror

Østfoldingene ønsker å vise sin støtte til ofrene for terroren, og blomsterforhandlere i fylket selger roser og blomster som aldri før.

Roser utenfor Folkets hus i Sarpsborg

Mange uttrykker sin sorg og medfølelse gjennom å legge ned blomster for dem som er rammet av fredagens terror.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Blomsterforhandlere i Østfold selger roser og blomster som aldri før. Behovet er stort for å legge ned blomster og hedre de omkomne etter terrorangrepene sist fredag.

LES OGSÅ:

– Skulle jo helst vært foruten

Innehaver av Lotus Blomsterforretning i Halden, Yngve Andresen, er blant dem som har opplevd hektisk aktivitet i butikken sin de siste dagene.

– Markeringene de siste dagene har gjort noe med folk, sier Andersen.

Profitten av det økte salget er likevel ikke i tankene hans i disse dager.

– Dette er jo noe man helst skulle vært helt foruten. Hele situasjonen gjør noe med en. Man tenker ikke på dette som et salg på den måten som man ellers gjør, understreker blomsterforhandleren.

Rosehav

Over hele Norge legges det frem stadig flere blomster og lys til minne om terrorofrene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Bearbeider sorgen

Rundt om i hele landet har kommunene opprettet egne plasser der folk kan komme og legge ned blomster. Behovet for å legge ned blomster og minnes de omkomne på Utøya og i regjeringskvartalet er stor.

Også ved Nordmand-støtta på torget i Halden sentrum har mange kommet for å vise medfølelse og bearbeide sorgen. Åtte år gamle Telli og mamma Ingrid Fløtra kom hit for å legge ned sine blomster.

– Vi tenker at det er en måte å bearbeide sorgen på, og kjenner flere venner av sønnen vår som har dette enda sterkere innpå seg enn oss, sier Fløtra.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må utbedre vanntårnet i Råde

    Råde kommune må nå utbedre flere mangler ved vanntårnet. Ifølge Moss Avis reagerer Mattilsynet på at det er rust flere steder og at det er montert en rekke antenner på taket. Råde kommune sier til avisa at de er i full gang med midlertidige tiltak.

  • Storfornøyde med lærernorm

    Utdanningsforbundet jubler over enigheten i statsbudsjettet som nå gir en maksgrense for antall elever i en klasse.

    – Dette er en sak vi har kjempet for i mange år, sier leder i Utdanningsforbundet i Østfold, Dagrun Lundsvoll.