NRK Meny
Normal

Økning i antallet tilsynssaker

Helsetilsynet i Østfold mottok 186 nye tilsynssaker i 2006.

Sykehus
Foto: NRK

Dette er en økning fra 2005, der det samme Helsetilsynet fikk inn 163 saker.

Bare Helsetilsynet i Oslo og Akershus med 518 og Hordaland med 193, mottok flere tilsynssaker enn Østfold i 2006, melder Fylkesmannen i Østfold.

- Flere klager på kommunehelsetjenesten

Tilsynssaker er basert på uheldige hendelser i helsetjenesten, både i den kommunale, private og i spesialisthelsetjenesten. De fleste saker reises på grunnlag av skriftlige henvendelser fra pasient, pårørende eller meldinger fra helsetjenesten selv. I Østfold har antallet slike henvendelser økt det siste året

 

- Økningen for 2006 kan i sin helhet tilskrives en økning i antallet klager på kommunehelsetjenesten (fastleger, legevakt, sykehjem og så videre), skriver Fylkesmannen.

 

De alvorligste tilfellene oversendes Statens helsetilsyn som vurderer hvorvidt det er grunnlag for formelle reaksjoner. Helsetilsynet i Østfold oversendte 17 slike saker i 2006. I 2005 ble 33 saker oversendt, men 19 av sakene representerte et sakskompleks. Flere av sakene er ennå ikke ferdigbehandlet i Statens Helsetilsyn.

 

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet måtte dempe feststøy

    Flere fester i distriktet har skapt så mye støy i natt at politiet ble nødt til å be festdeltakerne om å dempe seg. Både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden har politiet oppsøkt private adresser for å dempe støyen. I tillegg ble over 20 personer sendt hjem fra sentrum i de tre byene.

  • Moss rotet bort seieren

    Det er nå fem poeng som skiller mellom serieleder Moss og Ørn Horten på andreplass i 3. divisjon, etter at mossingene kun klarte 2-2 hjemme mot Vestfossen lørdag. Gjestene utliknet seks minutter før full tid. Kvik Halden på tredjeplass møter Strømsgodset 2 på mandag. Det gjenstår fire serierunder i divisjonen.