NRK Meny
Normal

Økning i antallet tilsynssaker

Helsetilsynet i Østfold mottok 186 nye tilsynssaker i 2006.

Sykehus
Foto: NRK

Dette er en økning fra 2005, der det samme Helsetilsynet fikk inn 163 saker.

Bare Helsetilsynet i Oslo og Akershus med 518 og Hordaland med 193, mottok flere tilsynssaker enn Østfold i 2006, melder Fylkesmannen i Østfold.

- Flere klager på kommunehelsetjenesten

Tilsynssaker er basert på uheldige hendelser i helsetjenesten, både i den kommunale, private og i spesialisthelsetjenesten. De fleste saker reises på grunnlag av skriftlige henvendelser fra pasient, pårørende eller meldinger fra helsetjenesten selv. I Østfold har antallet slike henvendelser økt det siste året

 

- Økningen for 2006 kan i sin helhet tilskrives en økning i antallet klager på kommunehelsetjenesten (fastleger, legevakt, sykehjem og så videre), skriver Fylkesmannen.

 

De alvorligste tilfellene oversendes Statens helsetilsyn som vurderer hvorvidt det er grunnlag for formelle reaksjoner. Helsetilsynet i Østfold oversendte 17 slike saker i 2006. I 2005 ble 33 saker oversendt, men 19 av sakene representerte et sakskompleks. Flere av sakene er ennå ikke ferdigbehandlet i Statens Helsetilsyn.

 

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.