Øker teleberedskapen under strømutkobling

Telenor øker sin beredskap på Hvaler når strømmen kobles av i natt og kjører i gang aggregater på noen mobilmaster før strømmen kuttes.

bjørn amundsen

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør Telenor.

Foto: Remi Drageset / NRK

Hafslund kobler ut strømmen klokken 23 mandag kveld og skal etter planen være ferdig til klokken fem tirsdag morgen.

Årsaken er at Hafslund Nett skal utbedre kraftnettet til øyene, og redusere faren for strømbrudd, som øyene har hatt flere av.

Styrker teleberedskapen

– Vi har vært ute og teste batterikapasiteten på de 15 basestasjonene vi har i området, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

– Vi har også kjørt ut aggregater som vil starte litt før klokken 23 mandag kveld, altså før strømmen blir kuttet. Slik at vi kan opprettholde mobildekningen på Skjærhalden og Kirkøy.

Dekningsdirektøren vil ikke si at folk skal ligge unna mobilen i timene strømmen er borte.

– Det som er viktig å vite er at hvis det er en krisesituasjon vil det være mobildekning på Kirkøy og på Skjærhalden.

Batteridrift

– Det er viktig at de som skal ha tak i nødetatene i natt flytter seg slik at de har retning mot Kråkerøy eller retning mot Skjærhalden.

Bjørn Amundsen garanterer at mobilmastene med aggregat vil virke, men at de andre mobilmastene vil ha mye dårligere dekning etter noen timer på batteridrift.

– Fastnettet vil ha et problem, Hvis du for eksempel har en ISDN-telefon, vil den forsvinne, forklarer Amundsen og understreker at slike telefoner trenger strøm for å fungere.