NRK Meny
Normal

Øker beredskapen på flystasjonen

Forsvarets helikoptre på Rygge er en del av den høynede beredskapen som Justisdepartementet har iverksatt for å håndtere den konkrete terrortrusselen som ble varslet om i formiddag.

Anders Anundsen

Justisminister Anders Anundsen (Frp) varslet i dag sammen med PST om en konkret terrortrussel mot Norge, og opplyste også om økt beredskap på Rygge flystasjon.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Formålet er å assistere politiet ved behov. Bortsatt fra helikoptrene, så er ikke beredskapsnivået endret, sier pressetalsmann Øystein Kvarving i Forsvaret.

– Først må jeg presisere at det bare er Bell-helikoptrene på Rygge som har fått skjerpet beredskapen, sier pressetalsmann Øysten Kvarving i Forsvaret.

Bell-helikopter på Rygge

Før skulle Bell-helikoptrene på Rygge være klare til politiinnsats i løpet av to timer. Nå er tidsfristen langt kortere, og hemmelig.

Foto: NRK

– Helikoptrene skal kunne være raskere klare til å støtte politiet, dersom det er nødvendig og de ber om det.

Les mer om terrortrusselen:

Helt opp til politiet

– Hvordan politiet ønsker å bruke helikoptrene er opp til dem, så det kan jeg ikke spekulere i nå. Det viktigste for dem var at vi har en raskere beredskap enn vi har normalt i en kortere periode framover, fortsetter Kvarving.

Bell 412-helikoptrene på Rygge flystasjoner normalt satt opp som en støttefunksjon for politiet, og har vanligvis en tidsfrist på to timer å forholde seg til. Hvor raskt de skal kunne være i lufta nå ønsker ikke Forsvaret å si.

– Det er gradert hva som gjelder spesifikke tidsrom nå, men jeg kan si at det er forholdsvis raskt.

Responstiden er nå satt ned til 15 minutter, opplyser justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene