– Godset har ikke spilt som seriemestere i år. Skal vi si 2-0?

Sarpsborg 08s venstreback Joachim Thomassen er offensiv før dagens hjemmekamp mot fjorårets seriemestere Strømsgodset. Følg kampen her.

Joachim Thomassen og Tobias Pilegaard Mikkelsen under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Sarps

Joachim Thomassen blir ikke skremt av dagens motstander Strømsgodset. Her i en duell med Rosenborgs Tobias Pilegaard Mikkelsen tidligere i år.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Joachim Thomassen og Sarpsborg 08 kommer fra et tungt bortetap for Start sist (1-3).

Men hjemme på Sarpsborg stadion har de kun tapt to av tolv seriekamper denne sesongen – mot nedrykkstruede Haugesund og nykronet seriemester Molde.

I dag møter sarpingene fjorårets seriemestere, men Thomassen blir ikke skremt når han hører navnet Strømsgodset.

– De har ikke spilt som seriemestere i år. Her hjemme skal vi slå alle, så det er gode muligheter. Skal vi si 2–1 til oss? Høres ikke det greit ut? Eller skal vi si 2–0 kanskje?, sier han til klubbens hjemmesider.

Nielsen med luksusproblem

David Nielsen

Godset-trener David Nielsen har et luksusproblem foran dagens kamp mot Sarpsborg 08.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Strømsgodset viser like fullt god form om dagen og vant sist 2–1 over Viking hjemme. Deres forrige bortekamp endte med en sterk 4–0 seier over Bodø/Glimt.

– Vi har sett bra ut i det siste og har mye positiv energi. Sarpsborg har bare tapt to hjemmekamper denne sesongen, det sier alt om at vi skal til et vanskelig sted, sier drammensernes trener David Nielsen til godset.no.

Strømgodsets trener har et luksusproblem til dagens kamp. Ikke bare må han vrake gode spillere fra startelleveren, enkelte må også finne seg i å bli plassert på tribunen.

I 2–1 seieren over Viking satt en skadefri Jørgen Horn og Martin Rønning Ovenstad på benken, sammen med Marius Høibråten, Péter Kovács, Divine Naah, Bassel Jradi og Anders Gundersen.

Til dagens kamp er også spillere som Flamur Kastrati og Gustav Wikheim igjen klare. I tillegg er Thomas Sørum friskmeldt, skriver Drammens Tidende.

Mangler nøkkelspillere

For Sarpsborg 08 ser det litt mer dramatisk ut. Hjemmelaget mangler viktige spillere som Steffen Ernemann (skade), Claes Kronberg og Gudmundur Thórarinsson (karantene).

Thórarinsson og Kronberg er de eneste spillerne på Sarpsborg som har spilt samtlige seriekamper til nå denne sesongen. De to står med henholdsvis tre og fire seriemål.

Midtbanemotoren Steffen Ernemann er ute resten av sesongen etter at han pådro seg et kjevebrudd i hjemmekampen mot Sogndal. Dansken fikk 22 seriekamper for sarpingene denne sesongen.

– Vi skal ikke ha fokus på dem som ikke er med. Nå må de som er igjen prestere, sier Joachim Thomassen til sarpsborg08.no om spillerne som mangler i dag.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se kveldsnytt fra Østfold

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud
  • 68 kjøreforbud under storkontroll

    Statens Vegvesen har i kveld storkontroll av tungtransport ved grenseovergangene på Svinesund og i Ørje. 68 sjåfører har så langt idag fått kjøreforbud, og kontrollen skal foregå i flere dager.