NRK Meny
Normal

Oddvar (70) feirer jul og bursdag i Thailand

Fredrikstadmannen Oddvar Wangberg har fått vennene på besøk i Thailand for å feire jul og bursdag i varmere omgivelser.

Oddvar Wangberg

Oddvar Wangberg med nisselue ved bassengkanten i Pattaya.

Foto: Privat

I fjor reiste over 50.000 nordmenn til utlandet i løpet av jule- og nyttårshelga. I år er det ventet at tre prosent flere har planer om å tilbringe jula utenfor landegrensene.

Gran Canaria og Thailand topper lista over nordmenns favorittdestinasjoner i jula. Oddvar Wangberg fra Fredrikstad fyller i dag 70 år, og han tilbringer bursdagen og julaften på Pattaya.

– Det er jo mest utlendinger som feirer julaften på norsk, eller europeisk vis her nede. Men da er det ribbe og akkurat det samme som det er hjemme i Norge. Men det mangler en snømann, ler han.

Preges av tsunamien

I år blir julefeiringen i Thailand preget av markeringen av tsunamien som rammet landet for 10 år siden. Selv om Oddvar bor i Pattaya, som ikke ble hardt rammet, har han merket at stemningen er litt mer spent enn vanlig.

– Det har vært mye om det i media. Dette er noe man aldri glemmer. Jeg har også snakket med folk som sier at de ikke drar til Phuket. Thailendere har lett for å være litt overtroiske, så akkurat det å dra til Phuket er det ikke så mange som har lyst til, i frykt for at det skal komme en ny tsunami, forteller han.

Vennene på besøk

Oddvar Wangberg

Wangberg feirer bursdagen med gode venner i Pattaya i Thailand på julaften.

Foto: Privat

Men hos Wangberg og vennene hans i Pattaya er det i dag bare glede og feiring. 70-åringen bor i en blindgate, og har et tempel som nærmeste nabo, så det har vært en stille og rolig dag så langt.

Men da NRK Østfold snakket med ham klokken 13.30 lokal tid var feiringen allerede godt i gang.

– Vi har allerede startet med morgendrammen. Også har vennene mine kommet hit for å feire med meg, og det setter jeg umåtelig stor pris på. Jeg skal også feire 70-årsdagen min når jeg kommer hjem til Norge til sommeren, men her i dag har vi en liten brunsj, med litt av hvert som smaker for de fleste ganer, forteller han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Boligbrann i Moss slukket

    Brannvesenet rykket rett før ni ut til en boligbrann i Moss. To personer oppholdt seg i boligen men ingen ble skadet, melder Moss Avis. En nabo hjalp til med slukkingen av brannen som oppsto på kjøkkenet.

  • Norske skog selger Saugbrugs

    Norske Skog legger fabrikken til Saugbrugs ut for salg. Fabrikkdirektør Kjell-Arve Kure sier til NRK at det er viktig for Saugbrugs med en avklaring og dette er et steg på veien. Han sier videre at de nå fokuserer på effektiv drift og videre utvikling av fabrikken og dens produkter. I følge Kure er ordrebøkene fulle og at de utnytter kapasiteten maksimalt.