NRK Meny
Normal

Morten Giæver vil ødelegge for Svindal Larsen

Odd Grenland kan sikre seg medalje i dag. Men da må de ta poeng borte mot tabelljumbo Sarpsborg 08. – Vi skal stikke kjepper i hjulene på dem, sier Morten Giæver.

Morten Giæver, Sarpsborg 08

Morten Giæver ønsker å ta med seg en god avslutning på sesongen inn i neste år.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Etter 18 serierunder lå Odd på 13. plass med 16 poeng. Samme poengsum som dagens motstander Sarpsborg. 11 kamper senere ser tabellen helt annerledes ut.

Mens Sarpsborg kun har tatt to poeng på de siste 11 kampene og for lengst rykket ned til 1. divisjon, har Odd sneket seg oppover tabellen og kan i dag stjele sølvet foran Brann og Tromsø.

Men hjemmelagets Morten Giæver sier at de ønsker å avslutte sesongen på en skikkelig måte.

– Ikke noe hadde vært bedre enn å kunne gi supporterne en god opplevelse helt på tampen av sesongen Dette er på mange måter starten på vår neste sesong, så det er viktig å få et godt resultat, sier han til klubbens hjemmesider.

– Skal gjøre stadion til vår hjemmebane

Tommy Svindal Larsen spilte siste kamp hjemme på Skagerak Arena mot Sogndal sist.

I dag setter han definitivt karrierepunktum etter 23 år i toppfotballen og han ønsker å krone karrieren med å ta medalje med barndomsklubben.

– Veldig mye ligger til rette for at vi kan ta en historisk medalje, og Dag-Eilev (Fagermo, red.anm.) og teamet hans har gjort en fantastisk innsats i motiveringen. Nå tror jeg det går veien, sier han til varden.no.

Det tror også leder av Oddrane Sportsklubb, Atle Johnsen. Han sier til samme kilde at håper at hele Telemark skal reise til Sarpsborg for å føle seg hjemme på bortebane.

– Det er flere uker siden folk begynte å melde seg på turen. Mange, meg inkludert, begynte å tro på medalje etter Molde-kampen. Det er mange telefoner hver dag fra folk som vil bli med. Vi skal gjøre Sarpsborg stadion til vår hjemmebane på søndag, sier Johnsen til Varden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tommy Svindal Larsen, Odd Grenland

Tommy Svindal Larsen spilte sin siste hjemmekamp mot Sogndal. I dag venter Sarpsborg 08 på bortebane.

Foto: Morten Rakke/Scanpix / SCANPIX

Wiig usikker for Sarpsborg

Sarpsborgs midtbanespiller Morten Giæver har vært en sentral spiller for Roar Johansens menn denne sesongen, og har mest spilletid av Sarpsborg-spillerne. Han advarer gjestene mot å ta for lett på blåtrøyene.

– Odd har hatt en fantastisk høstsesong, og er nok veldig lysten på medalje. Men vi skal kjempe og spille så godt vi kan, så vi skal ikke se bort ifra at vi kan stikke kjepper i hjulene på dem, smiler nordlendingen.

Martin Wiig, Mohamed Elyounoussi og Mo er usikre for Sarpsborg. Magnus Hjulstad, Joakim Eyde, Michael Røn og Berat Jusufi er bekreftet ute.

For Odd Grenland mangler Magnus Myklebust, som er ute med ankelskade, og Mattias Andersson. Fredrik Semb er imidlertid tilbake i midtforsvaret sammen med Morten Fevang.

Kampen starter klokken 18.00. Du kan følge den spark for spark med NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: