NRK Meny
Normal

Obduksjonsrapport klar

Gjentatte slag mot hodet er trolig årsaken til at en 76 år gammel mann døde av hjertestans. Siktelsen mot den 15 år gamle gjerningsmannen er dermed styrket.

76-åring slått i hjel
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Det mener politiet etter at den endelige obduksjonsrapporten er klar.

 Les også: - 15-åringen satt over offeret og slo

Ble liggende igjen død i veien

76-åringen var ute på en søndagstur i Sarpsborg i januar, da han møtte den berusede 15-åringen.

Det skal ha oppstått tumulter mellom de to, som igjen utviklet seg til en slåsskamp.

Det hele endte med at 76-åringen ble liggende død og blodig igjen i veien.

Massive ansikts- og hodeskader

Obduksjonsrapporten konkluderer imidlertid ikke med en helt entydig dødsårsak.

- Ansikts- og hodeskadene var massive og har antakelig medført bevissthetstap. Men skadene var neppe i seg selv dødelige. Likevel er det kjent at store fysiske og psykiske påkjenninger kan påføre plutselig hjertedød hos personer med alvorlig hjertesykdom, sier politiadvokat Dag-Fredrik Reymert.

- Sammenhengen i tid mellom voldsepisoden og dødsfallet, gjør at det er en meget stor grad av sannsynlighet for at den massive volden mot ansiktet kan ha utløst en akutt hjertesvikt, sier Reymert.

På barneverninstitusjon

Siktelsen mot 15-åringen lyder nå på legemsbeskadigelse med døden til følge. Og denne siktelsen blir trolig opprettholdt. 

- Vi har ventet på obduksjonsrapporten for å runde av etterforskningen. Nå skal vi ta en siste vurdering av siktelsen, før vi rett over påske sender saken til Statsadvokaten, sier politiadvokaten.

Den siktede 15-åringen oppholder seg nå på en barnevernsinstitusjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavklart navnestrid

    Det er fortsatt uvisst hva som blir det nye navnet på storkommunen med Aurskog Høland og Rømskog. Kommunalminister Jan Tore Sanner møtte partene i dag. Rømskog ønsker navnet Setten, mens Aurskog Høland vil ha Aurskog Høland. Ordfører i Rømskog Thor Håkon Ramberg sier Sanner avgjør det nye navnet om kort tid.

  • Husstander uten vann i Halden

    Flere husstander på sydsiden i Halden er uten vann grunnet lekkasje, melder HA. Utbedringsarbeidet kommer til å vare utover dagen og Kirkegata blir stengt.