NRK Meny
Normal

Nytt stadion ferdig i 2014

Arbeidet med å bygge nye Sarpsborg stadion starter etter årets sesong.

Sarpsborg stadion

STARTER BYGGING ETTER SERIESLUTT. Første byggetrinn på Sarpsborg stadion innebærer å utvide dagens stadion til å romme 7 500 tilskuerer.

Foto: Sondre Gjeldnes / NRK

Arbeidet med å bygge nye Sarpsborg stadion starter etter årets sesong.

Hele stadionanlegget skal trinnvis bli helt nytt i løpet av de neste årene, og første byggetrinn skal være ferdig til neste sesong, forteller Sarpsborg 08-leder Cato Haug til nrk.no.

- Vi kommer til å bygge en av svingtribunene først, og den skal etter planen være klar til seriestart neste sesong, sier Haug,

Les også:

Sarpsborg 08 vs. Start

VIL VÆRE BLANT DE 20 BESTE. Eventuelle endringer i den sportslige suksessen vil endre på planene for hvor stort et nytt stadion skal bli.

Foto: Vidar Tangerud

- Ferdig om tre år

- Vi har en plan sammen med Sarpsborg kommune og fotballforbundet, som er den utløsende faktor for at vi fikk lov til å ha 5 000 tilskuere på stadion inneværende sesong, sier Haug.

Planen ender i at hele stadionanlegget skal stå ferdig om tre år.

- Vi følger på med en sving til, pluss langside mot jernbane før vi sluttfører med hovedtribune, som skal stå ferdig til seriestart i 2014, sier han til nrk.no.

Publikumskapasiteten på det ferdige anlegget blir på 10- til 11.000.

Suksess uten betydning

Sarpsborg 08-lederen tror ikke at eventuelle endringer i den sportslige suksessen vil endre på planene for hvor stort et nytt stadion skal bli.

Han er sier Sarpsborg 08 er ganske trygge på at de har etablert seg i toppfotballen nå, og at klubben har en målsetningom å være blant de 20 beste lagene i norsk fotball.

- Det vil si at vi ligger i toppen av Eliteserien eller 1. divisjon, og er vi der trenger vi en slik stadion. Derfor tror jeg ikke det vil påvirke planene hvor vi ligger på de to nivåene, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.