Nytt bortetap for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 klarte aldri å hente opp Stabæks 3-0 ledelse og måtte reise hjem med 2-3 tap.

Sarpsborg-supportere på Nadderud

Bortemarerittet fortsetter for Sarpsborg 08 etter at de tapte 2-3 for Stabæk søndag kveld. Hjemmelaget ledet 3-0 til pause etter slapt forsvarsspill av gjestene.

Vi slipper inn tre mål, skaper ingenting, har ikke press på ballfører og havner lavt i banen. En veldig dårlig omgang av oss. Får vi et tidlig mål i andre omgang, så kan vi komme tilbake, sa kaptein Jèrèmy Bèrthod til C-more i pausen.

Men det ble med nesten for Sarpsborg 08. Gudmundur Thorarinsson tente et lite håp for gjestene da han satte inn 1-3 kvarteret før slutt. Innbytter Martin Wiig fulgte opp med å sette inn 2-3 på overtid, men nærmere kom altså aldri Sarpsborg 08.

Vi spilte veldig bra etter pause. Men vi kan ikke gi bort slike mål som i dag. Jeg mener at vi skaper nok sjanser i andre-omgang til å vinne kampen,sa Deane.

Gavepakke fra Thømt Jensen

Stabæk var kanskje det beste laget den første halvtimen på Nadderud. Men ingen av lagene skapte voldsomt med sjanser. Men etter 37 minutter startet et åtte minutter langt mareritt for Sarpingene.

Først fikk Stabæks Luc Kassi et kjempetreff fra drøye tjue meter etter en corner. Skuddet fra Kassi satt klistra i krysset bak en sjanseløs Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet.

Så fikk Stabæk straffespark etter at Martin Thømt Jensen hadde revet ned en Stabæk-spiller inne i sekstenmeteren. Straffen satte Adu i mål og dermed 2-0.

Bare tre minutter senere spilte en upresset Thømt Jensen ballen rett i beina på Stabæks Fredrik Brustad foran eget mål. Brustad takket for gaven ved å sette inn Stabæks tredje mål på åtte minutter. Det resultatet stod seg til pause.

Bedre med etter pause

Sarpsborg 08 kom bedre med i andre omgang og hadde noen store sjanser. Innbytter Kristoffer Tokstad traff stolpen en halvtime før slutt og både Aaron Samuel og Franck Djà Djèdjè hadde sine muligheter til å redusere.

Men scoringen skulle altså komme. Gudmundur Thorarinsson satte ballen inn via stolpen da Stabæks keeper bokset ballen rett i beina på han.

Så headet Martin Wiig ballen i tverrliggeren ni minutter før slutt. Samme mann fikk stå helt alene på et hjørnespark på overtid og redusere til 2-3.

Men nærmere kom altså aldri Sarpsborg 08, som dermed måtte tåle et nytt nederlag på bortebane.