Normal

Nytt billettsystem skal gjøre det enklere å ta buss

Snart kan du kjøpe fleksible periodebilletter som kan betales med bankkort eller mobiltelefon, når du skal ta buss i Østfold.

Video Nytt billettsystem

De gamle billettene vil snart være en saga blott, når Østfold kollektivtrafikk innfører et nytt elektronisk billettsystem.

– Større fleksibilitet

Solfrid Rød Olsen - rådgiver Østfold kollektivtrafikk

Solfrid Rød Olsen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Det nye elektroniske billettsystemet vil koste opp mot tjue millioner kroner, men rådgiver Solfrid Rød Olsen, i Østfold kollektivtrafikk, lover at det ikke skal gi bussreisende noen ekstra kostnader.

– Det vil i stedet bety større fleksibilitet for bussreisende. Du får mulighet til å kjøpe dagsbilletter, ukesbilletter og halvårskort.

Betaling via mobil

Dagsbilletter og periodebilletter finnes allerede, men Olsen sier at det nye systemet vil gi langt større muligheter - og i prinsippet kan man selge periodekort for så lang periode som man ønsker.

Etter hvert vil Østfold kollektivtrafikk åpne for muligheten til å betale via mobiltelefonen. Dette vil ikke skje i første omgang, men skal åpnes for etter hvert.

– Å betale med mobiltelefon er et av tiltakene som vi regner med å få inn i det nye systemet, sier Rød Olsen til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: