Nythe Nilsen fortsetter i Marker

Kjersti Nythe Nilsen fortsetter som ordfører i Marker kommune. Tirsdag kveld ble Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti enig om å fortsette samarbeidet.

Kjersti Nythe Nilsen

Kjersti Nythe Nilsen fortsetter i vervet som ordfører i Marker kommune.

Foto: NRK

Valglogo

Til tross for en tilbakegang på 4,4 prosentpoeng fra forrige kommunevalg fikk Arbeiderpartiet desidert flest stemmer i årets valg. Partiet tapte et mandat, men sikret seg 11 av de 25 plassene i kommunestyret.

– Å samarbeide med flere partier enn Kristelig Folkeparti var ikke aktuelt. Vi har flertall med KrF og da har vi blitt enig om at det er greit å ha Arbeiderpartiet og KrF sammen, forteller Kjersti Nythe Nilsen.

Kristelig Folkeparti har tre plasser i kommunestyret etter valget, det samme antall som i forrige periode.

Finn Henning Labråten

Finn Henning Labråten (KrF) blir varaordfører i Marker.

Foto: Privat

Nythe Nilsen har sittet som ordfører i Marker i to år. Hun rykket opp da Stein Erik Lauvås ble valgt inn på Stortinget i 2013. Nå ser hun fram til fire nye år i ordførerstolen:

– Det blir spennende og veldig morsomt. Det gleder jeg meg veldig til. Selv om det blir både utfordrende og krevende, gleder vi oss veldig til det sammen med Kristelig Folkeparti, sier hun.

Avtalen gir Kristelig Folkeparti varaordføreren. Runar Kasbo (KrF) var varaordfører i forrige periode, men han stilte ikke til gjenvalg. Leif Henning Labråten var KrFs førstekandidat ved dette valget.