NRK Meny
Normal

Flere trusler mot Kronanskolan etter drap

Kronanskolan i Trollhättan i Sverige har fått flere trusler etter drapene i oktober. Nå er en 21-åring pågrepet.

Trollhättan

TRUSLER: En 21-åring er pågrepet og mistenkes for trusler mot skolen, som var utsatt for terror i oktober i år. Rektor skal også ha mottatt trusler.

Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix

Politiet i Trollhättan i Sverige har etterforsket minst seks ulike tilfeller av trusler mot Kronanskolan, der to personer ble drept i oktober.

– Det dreier seg om trusler mot flere steder i Sverige og mange av dem har vært direkte rettet mot Trollhättan, forteller politietterforsker, Bertil Claesson til Sveriges radio.

– Kritisk til flyktninger

En 21 åring med sverd angrep Kronan skole i Trollhättan i Sverige. Gjerningsmannen ble skutt av politiet og døde på sykehus.

Det er trusler som er kommet i etterkant av drapene på en elev og en skoleassistent ved skolen. De fleste truslene har kommet på internett, men i ett tilfelle er trusler sendt direkte til skolens rektor.

Nå er en 21-åring i politiets søkelys, mistenkt og pågrepet for trusler mot skolen og mot mål i Stockholm, Göteborg og Umeå.

Han ble pågrepet på onsdag og mistenkes for å stå bak alle truslene.

Folk tenner lys ved Kronan skole i Sverige

SORG: Hele samfunnet i Trollhättan var sterkt preget av drapene i oktober. Flere gikk sammen for å sørge.

Foto: Svein Olsson / NRK

Truet med å brenne flyktningmottak

Claesson forteller at 21-åringen skal ha vært kritisk til strømmen av asylsøkere som har kommet til Sverige den siste tiden.

– Truslene handler mye om at man vil stoppe flyktningstrømmen og er direkte koblet mot dem, sier han.

Politiet har også mottatt trusler som dreier seg om å brenne flyktningmottak og sprenging av stadshuset i Stockholm.

Følelsene i ved skolen i Trollhättan har gått fra sjokk og vantro, via amper stemning og nå til ro og ettertanke. NRKs reporter Lotte Olsen rapporterer.

FAKKELTOG: Det ble arrangert flere fakkeltog etter tragedien ved Kronanskolan.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båt kjørte trolig på tømmerstokk

    Redningsskøyta Horn Rescue bistår en båt som trolig har kjørt på en tømmerstokk ved Skjærhalden. Ifølge Redningsselskapet skal alt være under kontroll, men det skal være vibrasjoner i båten.

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.