NRK Meny
Normal

Flere trusler mot Kronanskolan etter drap

Kronanskolan i Trollhättan i Sverige har fått flere trusler etter drapene i oktober. Nå er en 21-åring pågrepet.

Trollhättan

TRUSLER: En 21-åring er pågrepet og mistenkes for trusler mot skolen, som var utsatt for terror i oktober i år. Rektor skal også ha mottatt trusler.

Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix

Politiet i Trollhättan i Sverige har etterforsket minst seks ulike tilfeller av trusler mot Kronanskolan, der to personer ble drept i oktober.

– Det dreier seg om trusler mot flere steder i Sverige og mange av dem har vært direkte rettet mot Trollhättan, forteller politietterforsker, Bertil Claesson til Sveriges radio.

– Kritisk til flyktninger

En 21 åring med sverd angrep Kronan skole i Trollhättan i Sverige. Gjerningsmannen ble skutt av politiet og døde på sykehus.

Det er trusler som er kommet i etterkant av drapene på en elev og en skoleassistent ved skolen. De fleste truslene har kommet på internett, men i ett tilfelle er trusler sendt direkte til skolens rektor.

Nå er en 21-åring i politiets søkelys, mistenkt og pågrepet for trusler mot skolen og mot mål i Stockholm, Göteborg og Umeå.

Han ble pågrepet på onsdag og mistenkes for å stå bak alle truslene.

Folk tenner lys ved Kronan skole i Sverige

SORG: Hele samfunnet i Trollhättan var sterkt preget av drapene i oktober. Flere gikk sammen for å sørge.

Foto: Svein Olsson / NRK

Truet med å brenne flyktningmottak

Claesson forteller at 21-åringen skal ha vært kritisk til strømmen av asylsøkere som har kommet til Sverige den siste tiden.

– Truslene handler mye om at man vil stoppe flyktningstrømmen og er direkte koblet mot dem, sier han.

Politiet har også mottatt trusler som dreier seg om å brenne flyktningmottak og sprenging av stadshuset i Stockholm.

Følelsene i ved skolen i Trollhättan har gått fra sjokk og vantro, via amper stemning og nå til ro og ettertanke. NRKs reporter Lotte Olsen rapporterer.

FAKKELTOG: Det ble arrangert flere fakkeltog etter tragedien ved Kronanskolan.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.

  • Bilbrann i Eidsberg

    Indre Østfold brannvesen har rykket ut til Torpåsveien i Eidsberg etter meldinger om brann i en bil. Det skal ikke være fare for spredning og brannvesenet er i gang med slukking. Politiet er i kontakt med bileier.