NRK Meny
Normal

Nye skoleklasser uten penger

Videregående skoler i Østfold mangler 32 millioner kroner til oppstart av nye klasser.

 

Eksamen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Mens skolene i fylket søkte om tilsammen førti millioner kroner ble de tilbudt åtte.

- Elevene og lærerne på Mysen videregående skole fortviler, fordi de nye linjene ikke har utstyr, sier teamleder Georg Ståle Brødholdt ved den nyopprettede linjen medier og kommunikasjon.

Leter etter gammelt utstyr

Til sammen har 11 videregående skoler i fylket søkt om 41 millioner kroner til nye tilbud, utstyr og opprettelser av helt nye linjer.

De har fått åtte millioner kroner av fylkeskommune. 

Mandag er elevenes første dag på skolen etter sommerferien og teamleder Georg Ståle Brødholdt, som starter opp Medier og kommunikasjonslinje i Mysen, leter nå med lys og lykte etter gammelt utstyr:

Undervisningsdirektør Egil Olsen i Østfold fylkeskommune innrømmer at gapet mellom hva skolene forlanger og hva de får er stort, men læreplanen skal følges sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • For få bruker refleks

    – Vi er for dårlige til å bruke refleks. Det sier leder i Trygg Trafikk i Østfold, Paal Gunnar Mathisen. Ifølge tall fra Trygg Trafikk bruker om lag 50 prosent av østfoldingene refleks, mot 37 prosent på landsbasis, men det er ikke nok, sier Mathisen.

  • Forskjellig eiendomsskatt

    Det vil trolig være forskjellig eiendomsskatt i de fem kommunene som blir til Indre Østfold i to år etter at de er blitt en kommune. Prosjektleder Bjørn Sjøvold anbefaler å søke departementet om å få beholde forskjellene i en overgangsperiode. Fellesnemnda skal diskutere saken fredag.