NRK Meny
Normal

Nye skoleklasser uten penger

Videregående skoler i Østfold mangler 32 millioner kroner til oppstart av nye klasser.

 

Eksamen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Mens skolene i fylket søkte om tilsammen førti millioner kroner ble de tilbudt åtte.

- Elevene og lærerne på Mysen videregående skole fortviler, fordi de nye linjene ikke har utstyr, sier teamleder Georg Ståle Brødholdt ved den nyopprettede linjen medier og kommunikasjon.

Leter etter gammelt utstyr

Til sammen har 11 videregående skoler i fylket søkt om 41 millioner kroner til nye tilbud, utstyr og opprettelser av helt nye linjer.

De har fått åtte millioner kroner av fylkeskommune. 

Mandag er elevenes første dag på skolen etter sommerferien og teamleder Georg Ståle Brødholdt, som starter opp Medier og kommunikasjonslinje i Mysen, leter nå med lys og lykte etter gammelt utstyr:

Undervisningsdirektør Egil Olsen i Østfold fylkeskommune innrømmer at gapet mellom hva skolene forlanger og hva de får er stort, men læreplanen skal følges sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Dugnad for fugler

  I dag starter dugnaden for å rydde strender for plast før fuglene kommer.

  Oslofjordens Friluftsråd, Marinreparatørene og Kystlotteriet i samarbeid med blant andre lokale ornitologer om å rydde strendene før 15. april.

  Dugnaden er nasjonal, og målet er å rydde viktige hekkeområder før hekketiden og ferdselsforbudet inntrer.

  Strandrydding Jeløy
  Foto: Kristin Bystrøm
 • Kommunene har ansvaret

  Kommunene i Østfold har noe av ansvaret for at det er mange korridorpasienter ved Sykehuset Østfold. Det mener Tore Krogstad, klinikksjef ved kirurgisk avdeling ved sykehuset Østfold. Ansatte på to kirurgiske seksjoner har nylig sendt bekymringsmeldinger om korridorpasienter til Fylkesmannen.
  Krogstad sier at dersom de ikke hadde hatt utskrivingsklare pasienter liggende, ville det ikke vært korridorpasienter ved sykehuset.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold