NRK Meny
Normal

Nye skoleklasser uten penger

Videregående skoler i Østfold mangler 32 millioner kroner til oppstart av nye klasser.

 

Eksamen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Mens skolene i fylket søkte om tilsammen førti millioner kroner ble de tilbudt åtte.

- Elevene og lærerne på Mysen videregående skole fortviler, fordi de nye linjene ikke har utstyr, sier teamleder Georg Ståle Brødholdt ved den nyopprettede linjen medier og kommunikasjon.

Leter etter gammelt utstyr

Til sammen har 11 videregående skoler i fylket søkt om 41 millioner kroner til nye tilbud, utstyr og opprettelser av helt nye linjer.

De har fått åtte millioner kroner av fylkeskommune. 

Mandag er elevenes første dag på skolen etter sommerferien og teamleder Georg Ståle Brødholdt, som starter opp Medier og kommunikasjonslinje i Mysen, leter nå med lys og lykte etter gammelt utstyr:

Undervisningsdirektør Egil Olsen i Østfold fylkeskommune innrømmer at gapet mellom hva skolene forlanger og hva de får er stort, men læreplanen skal følges sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestbypasienter til Østfold

    Sykehuset Østfold blir nytt lokalsykehus for innbyggerne i Vestby kommune fra mai neste år, skriver sykehuset på sine nettsider. Kommunen samarbeider allerede med andre kommuner i Mosseregionen om blant annet legevakt og helsehus.

  • 150 000 til Tour of Norway

    Sykkelrittet Tour of Norway får 150.000 kroner av Sarpsborg kommune til neste års ritt. I utgangspunktet ba arrangøren om 500.000 kroner, men formannskapet bevilget kun 150.000. Praktisk bistand til gjennomføring av prosjektet fører til overtidsbetaling, skriver kommunen på sine hjemmesider.