NRK Meny
Normal

Nye kutt i Fredrikstad-skolen

– Elever og foreldre kommer ikke til å merke kuttene, sier ordføreren.

Rådhuset i Fredrikstad
Foto: Rainer Prang / NRK

Fredrikstad kommune skal kutte 4 millioner i skolesektoren i år. Det ble klart etter bystyremøte i går kveld.

Dette blir et av flere tiltak kommunen skal gjøre for å snu den dårlige økonomiske situasjonen. Ordfører Eva Kristin Andersen sier at elever og foreldre ikke kommer til å merke kuttene.

– Vi kommer til å stoppe en del tiltak som ikke er iverksatt. Det vil ikke gå ut over den ordinære skolegangen slik som foreldre er redd for. Og heller ikke lærertettheten i 2009, sier Andersen.

– Uheldig

Eva Kristin Andersen

– Vi har måtte gjøre en del omstrukturering og tiltak som har vært vanskelig, men jeg syns vi har kommet ut av dette på en veldig bra måte, sier Andersen.

Foto: Frp pressefoto

Foreløpig er det ikke klart hvor kuttene i skolesektoren skal gjøres. Gruppeleder i Arbeiderpartiet i Fredrikstad, Jon Ivar Nygård, mener et nytt kutt i skolen som et ledd for å løse de økonomiske problemene i kommunen er uheldig.

– Det alvorligste er at man tar et nytt kutt i skolen. Rådmannen har forslag om nye kutt i tilbudet til elever som har ekstra behov, nye kutt i leirskoletilbudet, og sikkert også kutt i årsverk i skolen, sier Nygård.

Gruppelederen forteller at de lovnadene som ble gitt i fjor under skoledemonstrasjonene, at man ikke skulle kutte i skolen, nå blir brutt.

Ordfører Eva Kristin Andersen er allikevel fornøyd med utfallet av bystyremøtet.

– Vi er i en utfordrende situasjon. Slik som de fleste andre kommuner, uansett partitilhørighet og farge.

– Vi har måtte gjøre en del omstrukturering og tiltak som har vært vanskelig, men jeg syns vi har kommet ut av dette på en veldig bra måte, sier Andersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Markbrann slukket

    Alarmsentralen har slukket den lille gressbrannen i en midtrabatt på Østsiden i Fredrikstad. Det var en svært liten brann, og det var aldri fare for spredning, ifølge brannvesenet.

  • Rykker ut til markbrann

    Fredrikstad Brannvesen rykker ut etter melding om gress/markbrann ved riksvei 110 på østsiden av Fredrikstad.