NRK Meny
Normal

Nye funn styrker drapsteori

Svensk politi har gjort nye funn i Näsinge, men vet fremdeles ikke hvem den døde mannen som ble funnet i august er.

Skilt til Näsinge

Det var i august i fjor at skjelettet til en mann i 40-årene ble funnet på et jorde i Näsinge nord for Strömstad.

Foto: Tor René Stryger/NRK

– Vi har funnet noen flere ting, men jeg vil ikke gå nærmere inn på hva vi har funnet. Tingene er sendt til krimtekniske undersøkelser, sier etterforskningsleder Thord Haraldsson til NRK.

Det i august i fjor at en hundeeier oppdaget likdeler på et jorde i Näsinge utenfor Strömstad. Politiet åpnet drapsetterforskning raskt etter at funnene ble gjort.

Thord Haraldsson

Etterforskningsleder Thord Haraldsson på funnstedet i Näsinge i august.

Foto: Merete Kildahl/NRK

DNA-undersøkelser av skjelettet viste at det tilhørte en 42 år gammel mann fra et sted utenfor Skandinavia. Rett før jul var politiet tilbake på stedet der skjelettet ble funnet.

– Funnene har ikke ført oss videre i arbeidet med identifisering, men de styrker teorien om at det er snakk om en kriminell handling.

– Drap?

– Det kan være snakk om et drap. Men undersøkelsene av tingene er foreløpig ikke klare.

Politiet i Västra Götaland samarbeider med Rikskriminalen og Interpol i arbeidet med å identifisere mannen.

– Vi har fått svar fra blant annet Interpol og tysk politi, men det har ikke ført til noen løsning. Det er ingen personer som er savnet, sier Haraldsson.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi