NRK Meny
Normal

Nye E6 ut av landet snart klar

Torsdag er store deler av nye 4-felts E6 ut av landet gjennom Østfold åpnet.

Erik Gressløs

Ifølge prosjektleder Erik Gressløs i Statens vegvesen har det vært en hektisk innspurt både for entrepenøren og Statens vegvesen for å få strekningene ferdig før fellesferien.

Foto: Magne Østby / NRK

Da åpnes nemlig strekningene mellom Slang og Ingedal i Sarpsborg, og mellom Solberg i Sarpsborg og Årum i Fredrikstad.

Dermed gjenstår bare 12 kilometer før den nye 60 kilometer lange firefeltsveien gjennom Østfold, er helt ferdig.

- Hektis før fellesferien

Ifølge prosjektleder Erik Gressløs i Statens vegvesen har det vært en hektisk innspurt både for entrepenøren og Statens vegvesen for å få strekningene ferdig før fellesferien.

- Vi er godt fornøyd med å få åpnet de to delstrekningene før fellesferien slik planen var. Nå fortjener alle en pust i bakken før vi hiver oss over de 12 siste kilometerne, sier prosjektlederen til NRK.

- Blir fortsatt køer

Men til tross for at bare 12 kilometer av den 60 kilometer lange 4-feltsveien gjenstår på strekningen, forventer Statens vegvesen køer ut av landet i sommer. Det skriver delprosjektleder Magne Lerfaldet i en pressemelding onsdag.

- Delstrekningene som åpnes torsdag er mest av hensyn til trafikksikkerheten og vil nok ikke få så stor effekt på fremkommeligheten, skriver Lerfaldet.

- Man bør belage seg på kø på grunn av de gjenstående partiene med 2-feltsveg. Enkelte områder vil ha nedsatt hastighet på grunn av vegarbeidene, skriver Lerfaldet i pressemeldingen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.

  • Tyv tatt på fersken

    En tyv tok seg inn på en bensinstasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg ved 02-tiden i natt. En ansatt på bensinstasjonen konfronterer butikktyven. Tyven svarer med å kaste gjenstander på den ansatte og forsvinner fra stedet. Politiet har en god beskrivelse av gjerningsmannen. Den ansatte fikk ryggsmerter etter hendelsen.