NRK Meny
Normal

Nye E6 ut av landet snart klar

Torsdag er store deler av nye 4-felts E6 ut av landet gjennom Østfold åpnet.

Erik Gressløs

Ifølge prosjektleder Erik Gressløs i Statens vegvesen har det vært en hektisk innspurt både for entrepenøren og Statens vegvesen for å få strekningene ferdig før fellesferien.

Foto: Magne Østby / NRK

Da åpnes nemlig strekningene mellom Slang og Ingedal i Sarpsborg, og mellom Solberg i Sarpsborg og Årum i Fredrikstad.

Dermed gjenstår bare 12 kilometer før den nye 60 kilometer lange firefeltsveien gjennom Østfold, er helt ferdig.

- Hektis før fellesferien

Ifølge prosjektleder Erik Gressløs i Statens vegvesen har det vært en hektisk innspurt både for entrepenøren og Statens vegvesen for å få strekningene ferdig før fellesferien.

- Vi er godt fornøyd med å få åpnet de to delstrekningene før fellesferien slik planen var. Nå fortjener alle en pust i bakken før vi hiver oss over de 12 siste kilometerne, sier prosjektlederen til NRK.

- Blir fortsatt køer

Men til tross for at bare 12 kilometer av den 60 kilometer lange 4-feltsveien gjenstår på strekningen, forventer Statens vegvesen køer ut av landet i sommer. Det skriver delprosjektleder Magne Lerfaldet i en pressemelding onsdag.

- Delstrekningene som åpnes torsdag er mest av hensyn til trafikksikkerheten og vil nok ikke få så stor effekt på fremkommeligheten, skriver Lerfaldet.

- Man bør belage seg på kø på grunn av de gjenstående partiene med 2-feltsveg. Enkelte områder vil ha nedsatt hastighet på grunn av vegarbeidene, skriver Lerfaldet i pressemeldingen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK