NRK Meny
Normal

Ny varaordfører og miljø i fokus

Frp mister varaordføreren. Venstre og Miljøpartiet De Grønne skal avgjøre seg imellom hvem som blir ny varaordfører i Moss kommune.

Høyre og Fremskrittspartiet skal samarbeide med Venstre, Miljøpartiet de grønne og Kristelig folkeparti de neste fire årene.

Se innledningen på mandagens pressekonferanse med ordfører Tage Pettersen (H).

Den av de to partiene som ikke får varaordføreren skal lede et nytt utvalg for miljø og samferdsel i de neste fire årene.

Fremskrittspartiet har dermed mistet sin post som varaordfører i Moss, men skal lede to utvalg, teknisk utvalg og helse og sosialutvalget. Høyre skal lede det siste utvalget.

Dette kom frem under mandagens pressekonferanse med ordfører Tage Pettersen i spissen. Høyre-politikeren skal fortsette i sin gjerning som ordfører, og skal styre byen sammen med Frp, Venstre, MDG og KrF.

Forhandlet lenge

Partene ble enige om en samarbeidsavtale sent søndag kveld, men er likevel ikke ferdig forhandlet.

– Det har vært mange gode, men vanskelige diskusjoner underveis, sa Pettersen om forhandlingene som har pågått i nesten to uker.

– Vi har landet på en avtale som er veldig tydelig på at Moss skal løftes i forhold til ambisjonen om å være en klima- og miljøby, og også ambisjonen om å bli en sykkelby.

Ifølge ordføreren har partiene laget en avtaletekst som forplikter tydelig på disse temaene.

Det gjenstår fortsatt en del detaljer i samarbeidsavtalen, og de fem partiene er ikke helt ferdig med å diskutere vervene.

Omsorg og miljø

Anne Bramo i Frp sier de har ivret etter å få til samarbeidet som ble presentert mellom de fem partiene.

– Nå vil vi fokusere på kvalitet i omsorgen. Det har vært veldig viktig for oss i alle år, sa Bramo under pressekonferansen.

Jonas Sjolte, toppkandidat for Miljøpartiet de grønne under valget, sier de fikk til det beste miljøalternativet på borgerlig side.

Sindre Westerlund Mork i Venstre trakk også frem mulighetene til å få til en god miljøpolitikk som viktig for at de er med i samarbeidet.

– Det tyder på at vi har landet på riktig side når det handler om en helhetlig miljøpolitikk, sa Mork mandag morgen.

Skape bredde

KrFs Halvard Sand trakk også frem miljøet som viktig for at de er med.

– Vi har et sterkt ansvar for Guds skaperverk, og det føler vi at vi har fått til i Moss kommune, sa Sand.

Ordfører Tage Pettersen forklarte at det nå er en ny politisk hverdag i Moss kommune.

– Som ordfører vil jeg jobbe for å skape bredde i de politiske beslutningene. Jeg kommer til å sørge for at vi klarer å få et så bredt, godt og levedyktig flertall bak oss.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha forbud mot gummigranulat

    SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

    Granulat i hand
    Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK
  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.