Ny teknologi skremmer eldre sykepleiere

– Det er noen som har varslet at de ikke blir med på endringene ved det nye Østfoldsykehuset, sier sykepleiernes avdelingssjef.

Sykehuset Østfold Kalnes

Berøringsskjermer, smarttelefoner og nettbrett skal sørge for at alle ansatte har den informasjonen de trenger til enhver tid. Samtidig er en slik fundamental endring av hverdagen noe som får enkelte til å reagere.

Foto: heidi gomnæs

Sykehuset Østfold jobber for å rekruttere flere sykepleiere før hele driften skal flyttes til det nye sykehuset på Kalnes til høsten. Det nye sykehuset blir spekket med ny teknologi og det skremmer en del eldre arbeidstagere, sier Linda Stenbeck Haukeland, avdelingssjef ved avdeling for sykepleiere.

– Ikke minst får vi veldig mange nye IKT-verktøy. Vi har en stor andel sykepleiere som er over 60 år, og mange av dem syns nok dette kan virke skremmende. Noen vil nok slutte, noen syns nok dette blir vanskelig, men heldigvis får vi de fleste med oss videre.

Får alt på brett og telefon

Sykehuset Østfold skryter på sine nettsider av hvor moderne det nye sykehuset skal bli. Der står det blant annet at de fleste meldinger innad i sykehuset vil gå igjennom meldingsvarsleren via smarttelefoner og nettbrett til medarbeiderne. Slike meldinger kan være alt fra pasientsignal, portørcalling, melding til renhold, melding om ankommet forsyningsrobot med mat og varer, rørpost og laboratorie- og røntgenresultater. Men noen av de ansatte synes det blir i overkant moderne.

Statusmelding urolig pasient
Foto: Sykehuset Østfold

Sykepleierne vil også trenge annen kunnskap siden avdelingene skal settes sammen på en ny måte. Men det blir trolig ikke mange nye stillinger.

– I sykehuset blir det nok ikke behov for mange flere sykepleiere, men sammensetningen med tanke på fagområder kan bli endret. Derfor lager vi en rekrutteringsprofil, fordi vi er helt avhengige av å ha den riktige kompetansen inn for å ivareta både pasientkvalitet og pasientsikkerhet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikshald imponerte i futsal

    Det nyopprykkede laget Fredrikshald imponerte i eliteserien i futsal i dag. 140 tilskuere så haldenserne spille uavgjort 7-7 mot fjorårets seriemestere Sandefjord, skriver Halden Arbeiderblad.

  • Vurderer ordning for godstrafikk

    Regjeringen undersøker mulighetene for å innføre en økonomisk støtteordning som skal bidra til at godstrafikken blir flyttet fra veiene til jernbanen. – Dette er ting vi jobber med, sier statssekretær Anders B. Werp (H) i Samferdselsdepartementet.