NRK Meny
Normal

Ny spiller til Sarpsborg 08

Franck Dja Djedjé ble presentert som ny Sarpsborg 08-spiller på en pressekonferanse i dag.

Djedje

Franck Dja Djedjé er klar som ny spiller i Sarpsborg 08.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Spilleren kommer fra den ukrainske klubben Chornomorets Odesa.

Han har tidligere spilt for både Nice og Paris St. German. Djedjè har signert en kontrakt som binder ham til klubben ut denne sesongen.

Franck Dja Djedjé

Franck Dja Djedjé trente i dag sammen med Sarpsborg 08.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Ifølge Sarpsbog 08s nettsider har kantspilleren har også deltatt i OL for Elfenbenskysten i 2008. Der spilte han på lag med Gervinho og Salomon Kalou for å nevne noen kjente spillere.

– Jeg håper å score mange mål, men min rolle på laget er også å sørge for at hele laget spiller bra og at andre scorer mål, sier Djedjé til NRK.

Sportslig leder Thomas Berntsen mener Djedjé har potensial til å erstatte Mohammed «Moi» Elyounoussi, som har meldt overgang til Molde.

– Franck har potensialet og kvalitetene til å kunne være en av Norges beste angrepsspillere denne sesongen.

Franck Dja Djedjé er et relativt ukjent navn i Norge. Hvordan fant dere frem til han?

– Man må være på jobb. Vi har et bredt kontaktnett og bruker det for alt vi kan, og så kom vi frem til denne spilleren. Det så litt fjernt ut da vi startet, men vi kjørte på og fikk det til.

Ifølge Berntsen ble spilleren ingen dyr mann for klubben.

– Det er en spiller som ikke preger vår økonomiske situasjon i det hele tatt. Vi fortsetter med langsiktig tenking ved å bygge egenkapital og infrastruktur i laget. Og så har vi fått rammer fra styret og klubben som gjør at vi kan signere Franck og kanskje også en eller to spillere til om vi føler det er riktig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klemte hånda under vask

    En person er sendt til sykehuset på Kalnes etter at han fikk hånda i klem da han drev med vasking. Det opplyser Follo-politiet.