NRK Meny
Normal

Ny spiller klar for Sarpsborg 08

Har hentet islandsk midtbanespiller på lån.

Thorarinn Ingi Valdimarsson

Thorarinn Ingi Valdimarsson er klar for Sarpsborg 08.

Foto: IBV

Islendningen Thorarinn Ingi Valdimarsson har vært i Sarpsborg 08s søkelys i en lengre periode, og nå har han signert en kontrakt med den ferske eliteserieklubben.

– Han var så høyt verdsatt av IBV, at det lenge så vanskelig ut for å få dette til. Vi har forhandlet en stund med dem, og har blitt enige om en låneavtale ut 2013, som gir oss både en ekslusiv kjøpsrettighet, men også muligheten til å terminere leiekontrakten til sommeren hvis vi skulle ønske det, men det ser vi selvfølgelig ingen grunn til at skal skje, sier sportslig leder Bjørge Øiestad til sarpsborg08.no.

Den 22 år gamle midtbanespilleren beskrives som en av nøkkelspillerne til den islandske klubben IBV det siste året og har scoret fem mål på 17 kamper i den islandske toppserien.

I 2011 ble han også kåret til årets unge spiller på Island.

Sarpsborg 08s nye kantspiller har spilt kamper for Islands U17-, U19- og U21-landslag, futsallandslaget og fikk tidlig i 2012 også sin debut for a-landslaget da de møtte Japan.

Valdimarsson blir den tredje islendingen i Sarpsborg 08. Fra før har klubben keeper Haraldur Björnsson og midtbanespiller Gudmundur Thorarinsson i troppen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ser alvorlig på pengegave

  Fylkesleder i Østfold Fremskrittsparti, Leif Eriksen, sier han ser alvorlig på at den tidligere styret i Råde Frp ga bort 50.000 kroner fra partikassa, før alle i styret meldte seg ut av partiet. Før helgen sa jusprofessor Geir Woxholth at dette var straffbart.
  Partiet jobber med saken og skal diskutere i fylkesstyret hva som skjer videre, sier Eriksen.

  Leder i Østfold Frp Leif Eriksen
  Foto: NRK
 • Mange til Sykehuset Østfold

  Sykehuset Østfold har i helgen hatt stor pågang av pasienter. Bare på akuttmottaket kom det over 90 pasienter på lørdag og 95 pasienter søndag. Noe som er langt over vanlig pågang i helgene som er rundt 70 pasienter om dagen.