NRK Meny
Normal

Ny spiller klar for Sarpsborg 08

Har hentet islandsk midtbanespiller på lån.

Thorarinn Ingi Valdimarsson

Thorarinn Ingi Valdimarsson er klar for Sarpsborg 08.

Foto: IBV

Islendningen Thorarinn Ingi Valdimarsson har vært i Sarpsborg 08s søkelys i en lengre periode, og nå har han signert en kontrakt med den ferske eliteserieklubben.

– Han var så høyt verdsatt av IBV, at det lenge så vanskelig ut for å få dette til. Vi har forhandlet en stund med dem, og har blitt enige om en låneavtale ut 2013, som gir oss både en ekslusiv kjøpsrettighet, men også muligheten til å terminere leiekontrakten til sommeren hvis vi skulle ønske det, men det ser vi selvfølgelig ingen grunn til at skal skje, sier sportslig leder Bjørge Øiestad til sarpsborg08.no.

Den 22 år gamle midtbanespilleren beskrives som en av nøkkelspillerne til den islandske klubben IBV det siste året og har scoret fem mål på 17 kamper i den islandske toppserien.

I 2011 ble han også kåret til årets unge spiller på Island.

Sarpsborg 08s nye kantspiller har spilt kamper for Islands U17-, U19- og U21-landslag, futsallandslaget og fikk tidlig i 2012 også sin debut for a-landslaget da de møtte Japan.

Valdimarsson blir den tredje islendingen i Sarpsborg 08. Fra før har klubben keeper Haraldur Björnsson og midtbanespiller Gudmundur Thorarinsson i troppen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.