Ny Sp-ordfører i Våler

Kjerstin Wøyen Funderud (Sp) tar over som ordfører etter partikollega Torbjørn Meyer i Våler kommune. Frp fikk flest stemmer, men får ingen sentrale posisjoner.

Senterpartiet har sammen med Høyre, Krf og SV har blitt enige om et nytt kommunestyre i Våler. Kjerstin Wøyen Funderud (Sp) blir ordfører og Lena Christin Risan fra Høyre blir varaordfører. Krf og SP får et medlem i formannskapet.

Tidligere har Senterpartiet samarbeidet med Arbeiderpartiet men nå kom de ikke til enighet.

- Vi har fortsatt en veldig god tone, men vi kom til et punkt der vi hadde en posisjon som vi ikke ble enige om.

- Jeg håper at vi kan samarbeide godt med Arbeiderpartiet i kommunestyret om de sakene vi fortsatt står sammen om, sier Kjerstin Wøyen Funderud (Sp).

Frp størst, men ingen vil samarbeide

Fremskrittspartiet ble det største partiet med 26,6 prosent av stemmene ved kommunevalget i Våler. Selv om flest stemte Frp, får de ingen sentrale posisjoner.

- Jeg er forferdelig skuffet over at det er flere av motkanditatene som ikke velger å samarbeide med Fremskrittspartiet. Det ser ut som det har blitt sport i det å skvise ut Frp i kommuene, sier Roger Brennvall i Våler Frp.

Er det dere i Frp som er dårlige til å samarbeide?

- Nei, det tror jeg ikke er årsaken. Jeg føler at vi er vel så bra til å opprette avtaler.

- Jeg tror heller det er lokalpolitikerne som blir holdt i ørene av partiene sine sentralt. Selv om det er enighet lokal. Jeg tror de frykter oss fordi vi begynner å bli store, sier Brennvall.

Den nye Senterparti-ordføreren ser det ikke som noe problem at Fremskrittspartiet ikke får ordførervervet, tiltross for at de fikk flest stemmer.

- Det var 26 prosent som stemte Frp, resten gjorde ikke det. De har seks mandater i kommunestyret av 21.

- Det er ikke sånn at vi driver sport i å skvise ut Fremskrittspartiet, sier Kjerstin Wøyen Funderud.

Hun syns det er en kunstig problemstilling og viser til situasjonen i Moss.

Vil satse på Svinndal

Ungdomstilbud, eldreomsorg, skolekapasitet, økonomien og arealplanarbeid blir de viktigste sakene for det nye kommunestyret de neste fire årene. Den nye ordføreren vil også satse på Svinndal.

- Der tror jeg vi kan gjøre en del grep ved å legge opp til industriområder, boligområder og gjøre Svinndal mer attraktivt i forbindelse med at vi får storsykehus på Kalnes og sivilflyplass i Rygge.

- Dette blir veldig spennende og jeg er veldig ydmyk for de utfordringene som jeg står overfor. Det er nok å ta tak i, sier den nye ordføreren.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-sendingen 22.50

  • Bråk i Moss

    En person er anmeldt for ordensforstyrrelse i forbindelse med et arrangement i Moss sentrum. Fire personer er bortvist fra samme sted, melder politiet.