NRK Meny
Normal

Ny rettssak om smugling av 70 tonn øl

I neste uke kommer saken til åtte polske menn, som er dømt for smugling av 70 tonn øl, opp for Borgarting lagmannsrett i Sarpsborg.

Vogntog Alkoholbeslag

Dette vogntoget, fullastet med øl, ble stanset på Svinesund i mai i fjor.

Foto: Tollvesenet

Fire ganger i løpet av de første sju månedene i fjor krysset vogntog fullastet med alkohol grensen ved Svinesund. 70.500 liter øl, 7500 liter brennevin og 340.000 sigaretter ble smuglet inn i landet. Samlet avgiftsunndragelse var på 7,8 millioner kroner.

Et depot med alkohol og tobakk i Hobøl ble avslørt i januar i fjor.

I juni ble åtte menn i alder 23 til 46 år dømt for smugling i Halden tingrett. Dommene lød på fra fengsel i to år til fengsel i fem år. Samtlige tiltalte erkjente seg ikke skyldige under rettssaken i tingretten.

I tingretten ble alle de åtte funnet skyldige i smugling, gjennomført av en organisert kriminell gruppe. Retten bestemte også at alkohol, tobakk, et vogntog og en personbil skulle beslaglegges.

De domfelte anket dommen fra Halden tingrett. Ankesaken kommer opp for Borgarting lagmannsrett i neste uke. Lagmannsretten settes i Sarpsborg tinghus fra førstkommende tirsdag, og det er satt av åtte dager til behandling av saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gjør plass til flere

    Sarpsborg 08 gjør plass til 484 ekstra publikummere under neste ukes play off-kamp før Europa League førstkommende torsdag. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det er bortetribunen som blir tatt i bruk, da de ikke venter storinnrykk fra Israel.
    VIDEO: Mann av huse for å få billetter

    Lang kø for å sikre seg billetter til neste kamp.
  • Grovt hærverk i Moss

    Omtrent tretti lyssøyler har blitt veltet og ødelagt langs bryggepromenaden i Moss i natt. Det skriver Moss Avis. Politiet har gjort undersøkelser og det er oppretta sak, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til avisa, som også skriver at Hafslund er varsla slik at man kan få tatt strømmen på søylene.