NRK Meny
Normal

Ny programansvarlig på Litteraturhuset

Per-Jørgen Olsen er ansatt som programansvarlig på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Per-Jørgen Olsen ny programansvarlig

Per-Jørgen Olsen har jobbet som journalist, men har en mastergrad i filmvitenskap.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Journalist Per-Jørgen Olsen og forfatter Monica Isakstuen er ansatt i Stiftelsen Litteraturhuset Fredrikstad.

Litteraturhus i Fredrikstad

Per-Jørgen Olsen vil gjøre Litteraturhuset til et levende hus.

Foto: NRK

– Vi er svært fornøyd og glade for at vi har fått med oss to så erfarne og flinke personer. De har ulik bakgrunn, og desto bedre: Til sammen vil de tilfører programarbeidet energi og kompetanse som vil komme til svært god nytte, sier daglig leder Merete Lie.

Per-Jørgen Olsen (29) kommer fra NRK Østfold, hvor han blant annet har jobbet som programleder og produsent.

– Jeg synes dette er veldig veldig spennende. Det er en stor utfordring og jeg er ydmyk overfor oppdraget jeg får. Jeg gleder meg til å være med på å forme programmet og hva Litteraturhuset skal være for byen, sier Olsen.

Han forteller at han skal jobbe for å skape et levende hus.

– Jeg vil i enda større grad jobbe for å treffe de unge. Litteraturhuset har bra besøk fra foreldregenerasjonen, men jeg tror det ligger mye potensial i at huset skal bli et brukshus, ikke bare under arrangementer, men et sted for folk i Fredrikstad, sier Olsen.

Monica Isakstuen

Forfatter Monica Isakstuen er ansatt på Litteraturhuset.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Monica Isakstuen (38) er ansatt for å jobbe med skjønnlitteratur og barn. Hun er forfatter, tekstforfatter og skribent. Isakstuen er bokaktuell med romanen «Om igjen», og har i tillegg til denne gitt ut en diktsamling etter debutromanen som kom i 2009.

Stiftelsen Litteraturhuset Fredrikstad består nå av Merete Lie (daglig leder), Per-Jørgen Olsen (Marked- og sakprosa), Wenche Reinaas (salg), Monica Isakstuen (skjønnlitteratur og barn), Christoffer Schou (koordinator) og Marianne Leirvaag (økonomi).

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.