NRK Meny
Normal

Ny opera-suksess på gang

Nærmere 6 000 billetter er solgt før festningsoperaen "Trubaduren" fremføres på Fredriksten festning i Halden den 8. - 10. juni.

Fredriksten festning

En uke før forestillingen 'Trubaduren' har sn premiere på Fredriksten festning i Halden er 6 000 av de 7 500 billettene solgt.

Foto: /bildebehandling/ Rainer Prang / NRK

 - Så langt er vi veldig fornøyde. Premieren fredag 8.juni har vært utsolgt en god stund, men vi har nylig lagt ut noen ekstrabilletter der, sier  produsent Pål Scott Hagen til NRK. 

Operaen spilles også lørdag og søndag, og siden billettsalget går jevnt og trutt, håper arrangørene på tre fulle hus.

- 7 500 billetter er lagt ut for salg, og allerede er nærmere 6 000 solgt, sier Hagen.

 - Vi regner med at det vil bli solgt en god del billetter også i siste uke før forestillingene, og nå kommer jo dessuten det fine været, så alt ser lyst ut for oss, sier han.

Trubaduren
Foto: www.trubaduren2007.no

Stor produksjon

Som med Aurora i 2005, er også denne oppsetningen et samarbeid mellom Østfold fylkeskommune og Den norske Opera som sentrale aktører.

I hovedrollene finner vi solister fra Den norske Opera samt frilansere med tilknytning til Østfold. Fra Østfold og Bohuslän kommer et kor på 80 stemmer, og orkesteret er Det Norske Blåseensemble.

- Ekstra spennende er det jo at vi i år skal ha med 25 statister med motorsykler fra Harley Owners Group i Østfold. Med dansere, det store koret, profesjonelle solister og Fredriksten festning som kulisse, kan vi garantere en spektakulær oppsetning folk ikke har sett maken til, sier Hagen.

Verdis verk

Trubaduren eller Il Trovatore, som den heter på originalspråket, ble urfremført i på Teatro Apollo Roma den 19. januar 1853. Stykket har siden vært en av verdens mest framførte operaer.

Handlingen er hentet fra 1400-tallets Spania, men på Fredriksten vil hendelsene bli lagt tett opp til vår egen tid. 

Operaen er skrevet av Giuseppe Verdi, født i Italia 10. oktober 1813 og døde 27. januar 1901.

- Vi går inn i en hektisk sluttfase hvor alle brikker skal på plass. Husk at det er over 400 mennesker involvert i prosjektet, så her er det mange mennesker, profesjonelle og amatører, som skal samspille, sier Hagen.

Han forteller at prøvene "sitter" som de skal, og at lys, lyd og scene er i rute før "Trubaduren" utspilles på Fredriksten festning fredag 8. juni, når stykket har premiere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinne savnet i Moss

    Politiet melder at en 78 år gammel kvinne er savnet fra sykehuset i Moss. Kvinnen er cirka 170 centimeter høy, har kort grått hår, briller, mørke bukser og brun boblejakke. Ifølge politiet har hun også dårlig helse.

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK