NRK Meny
Normal

Ny kraftavtale sikrer jobber

Saugbrugs har inngått ny langtidskontrakt for elektrisitet med Statkraft.

Norske Skog Saugbrugs

INNGÅR NY STRØMAVTALE. Norske Skog Saugbrugs (bildet) og Statkraft har inngått avtale til og med 2020.

Foto: Rainer Prang / NRK

Norske Skog AS har skrevet under på en langtidskontrakt for elektrisk kraft med Statkraft til papirfabrikken i Halden.

- Vi er godt fornøyd med avtalen. Norske Skog Saugbrugs er viktig, både for konsernet og for treforedlingsindustrien i Sør-Norge.

Avtalen bidrar til sikre jobber på Saugbrugs, sier konserndirektør i Norske Skog Sven Ombudstvedt på selskapets nettsider.

Avtalen trer i kraft 1. mai 2013.

Les også:

Administrerende direktør Roy Vardheim

TRENGER LAV STRØMPRIS. - Fabrikken må ha tilgang på stabil og sikker energi til akseptabel pris, sier fabrikkdirektør Roy Vardheim ved Norske Skog Saugbrugs.

Foto: Tomas Berger / NRK

Varer til 2020

Den nye avtalen med Statskraft sikrer Saugbrugs en årlig tilførsel på 1 TWh (terrawattime=omtrent så mye energi som brukes i Drammen kommune i løpet av et år).

Avtalen varer til og med desember 2020, og totaldekker Norske Skog Saugbrugs strømbehov for de neste fem årene.

Den nye avtalen avløser en langtidsavtale fra 1998.

For å redusere valutaeksponeringen er den nye avtalen inngått i Euro.

- I behov av sikker og rimelig energi

- En sterk norsk krone, og en utfordrende markedssituasjon innen papirbransjen, betyr at fabrikken må ha tilgang på stabil og sikker energi til akseptabel pris for å kunne drive godt, sier fabrikkdirektør Roy Vardheim ved Norske Skog Saugbrugs.

Norske Skog Saugbrugs AS sysselsetter rundt 530 personer.

Fabrikken i Halden har en produksjonskapasitet på 530.000 tonn magasinpapir,og det er Tyskland og USA som er de største enkeltmarkedene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.