NRK Meny
Normal

Ny ishall i Moss

Skal stå ferdig i desember.

Ishall i Moss
Foto: Ishallimoss.no

Moss får sin egen ishall ved grusbanen på Ørejordet. Prosjektet kommer til å koste 25 millioner kroner og skal stå ferdig i desember. Allerede i mars starter byggearbeidet.

- Jeg tror det betyr mye for moss, mer enn egentlig vanlig mann i gata i Moss er klar over, sier styreleder Lasse Foldvik i Ishall i Moss AS.

Ishockey er vel ikke akkurat det man kjenner til best her i byen, men når man får opp en hall på over 3000 m2 så vil man skjønne at dette her er stort.

Endelig i mål

I over 10 år har Østfolds eldste ishockeylag IL Kråkene trent og spilt utendørs.

- Vi er veldig godt fornøyd med at man har klart å holde ut så lenge. Nå er vi endelig kommet i mål, sier Lasse Foldvik

Entreprenøren som har fått ansvaret for å bygge hallen er Brødr. Iversby AS, et entreprenørfirma fra Rolvsøy.

Ishallen har fått tippemidler på over 11 millioner kroner og sammen politikere og kommunal garanti så har man greid å få det til.

Lysere fremtid for IL Kråkene

- Det blir en helt ny hverdag for klubben. Det har vært vanskelig å drive under de forholdene vi har hatt, men nå ser vi lysere på fremtiden, sier Foldvik. 

Dagens utebane skal bestå, og bli et tilbud som kunstfrossen skøytebane til befolkningen.

Det er for tiden igangsatt og planlagt bygging av 13 andre ishaller i Norge. Norges Ishockeyforbund har totalt planlagt bygging av 30 nye ishaller fram mot 2012, det doble av det vi har i dag. Det er stor entusiasme i ishockeyklubbene, også fra andre ishallidretter som curling og lengdeløp. Det er også stor interesse for å benytte ishaller til andre aktiviteter som utstillinger og konserter.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tage Pettersen i retten

    I dag må stortingsreprersentant Tage Pettersen fra Moss møte i Borgarting lagmansrett. Han er stevnet for krav om erstatning for ærekrenkelser. Det er den tidligere lederen av Visit Moss som krever Pettersen og advokat Even Rønvik for erstatning etter pressemeldingen de sendte ut i forbindelse med avvikling av Visit Moss. Da saken var oppe i tingretten ble begge frikjent.

    Tage Pettersen går fra ordførerjobb i Moss til Stortinget
    Foto: NRK
  • Avsluttet aksjon i Mysen

    Politiet har avsluttet den væpnede aksjonen i Mysen. Det skriver VG. Aksjonen kom som følge av en skyteepisode på et utested i Askim. Politiet har ikke pågrepet noen, og går nå over til vanlig etterforskning.