NRK Meny
Normal

Ny hjemmehjelp-svindel i Østfold

Det siste døgnet har to eldre blitt utsatt for personer som har utgitt seg for å komme fra hjemmehjelpen. – Politiet advarer sterkt mot å slippe inn personer uten legitimasjon.

En eldre kvinne i Moss ble tirsdag oppsøkt av en kvinne i 40-årene som hevdet at hun kom fra Moss kommunes hjemmehjelptjenester. Kvinnen hadde med seg en mann i 50-årene.

– Den eldre kvinnen oppdaget etter besøket at skuffer på soverommet var gjennomsøkt, opplyser politiets operasjonsleder.

De to personene fikk ikke med seg noen verdisaker fra boligen.

Advarer mot å slippe inn personer

Kvinnen beskrives som 160 centimeter høy, lys i huden og med brunt, halvlangt hår. Hun skal ha snakket norsk med aksent og vært ikledd en genser som lignet på en pleieruniform.

Mannen var rundt 170 centimeter høy, lys i huden og har grått hår. Han hadde en normal kroppsbygning og var muligens kledd i en brunaktig ullgenser.

– Politiet advarer sterkt mot å slippe personer som ikke kan legitimere seg inn i huset. Ring politiet på 02800 dersom beboere blir oppsøkt hjemme uten å ha en forutgående avtale med kommunen, skriver politiet på Twitter.

Hjelper til med enkelt arbeid

Også i Fredrikstad tok en kvinne seg inn i boligen til en eldre kvinne etter å ha utgitt seg for å være fra kommunens hjemmehjelp.

Den svensktalende kvinnen tok seg inn i boligen og stakk av med bankkortet til den fornærmede kvinnen. Saken er anmeldt til politiet, som ønsker tips i saken.

– Vi vil samtidig advare mot kvinnen som hadde krøllete blondt hår, var slank, lys i huden og med mye sminke. Hun snakket svensk, sa operasjonsleder Paul Horne i Østfold politidistrikt til NTB tirsdag ettermiddag.

Horne fortalte i går at lignende svindelsaker dukker opp med jevne mellomrom.

– Det vanlige er at de kommer seg inn og hjelper til med enkelt arbeid. Det gir dem god tid til å samtidig se etter verdigjenstander.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.