NRK Meny
Normal

NSB truer med å droppe flybuss

Bussforbindelsen mellom Rygge jernbanestasjon og Moss lufthavn Rygge er et stort tapsprosjekt, ifølge NSB.

Moss Lufthavn Rygge (MRL)
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Strekningsleder for Østfoldbanen, Terje Andersen, sier at NSB er helt avhengig av å få flere kunder hvis tilbudet skal overleve.

– Vi har gått med tap hele perioden og nå begynner kostnadene begynner å bli så store at vi vurderer sterkt å droppe tilbudet i løpet av noen måneder. NSB er avhengig av noe skjer kjapt, sier Andersen til NRK.

NSB kjører i dag buss fra 28 togavganger til Moss lufthavn Rygge, og dette
har de gjort i snart to år.

Ser til Torp

Onsdag ble det kjent at flyplassen ikke får lov til å ha så mange flyavganger- og ankomster som den søkte om , noe NSBs strekningsleder liker svært dårlig.

NSB trenger av flere passasjerer for å oppnå nødvendig lønnsomhet og Andersen innrømmer at tidspunktet for utspillet ikke er tilfeldig.

– Hadde vi fått samme aktivitetsnivå på Rygge som vi har på Torp så ville vi klart oss fint. Det vet vi ut i fra markedsandeler og prognoser. Det er kun flytrafikken som avgjør, sier han.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.