NRK Meny
Normal

NSB forberedt på konkurranse

Regjeringen vil at private aktører skal få utfordre NSB i kampen om passasjerene.

Tog perrong Oslo

KONKURRANSE: NSB mener de er motivert til å ta fatt på utfordringene.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Regjeringen har varslet om at de ønsker å konkurranseutsette togstrekninger de kommende årene.

– Det er en utfordring vi selvsagt er svært motivert til å ta fatt på. Som selskap må vi ha ambisjoner om å vinne de konkurransene vi deltar i. Det er derfor viktig at NSB beholder kompetanse og finansiell styrke til å delta i disse konkurransene på lik linje med andre togoperatører, som i hovedsak vil være internasjonale togselskaper med store finansielle og operative ressurser, sier konsernsjef Geir Isaksen.

– Behov for endring

Mandag var det klart at regjeringen åpner for konkurranseutsetting av en jernbanestrekninger her i landet. Videre blir det opprettet et jernbanedirektorat, som blant annet skal sikre et helthetlig billettsystem. NSB blir et rent transportselskap.

Geir Isaksen er positiv til at regjeringen vil gjennomføre en jernbanereform, og sier det er behov for en endring av organiseringen av jernbanen for å sikre at pengene blir brukt på en mer effektiv måte til gode for flest mulig kunder.

Geir Isaksen, konsernsjef i NSB

POSITIV: Geir Isaksen mener regjeringens planer om en reform er på sin plass.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Isaksen er derimot kritisk til at NSB fratas eiendomsselskapet Rom.

– Vi mener det er uklokt å selge deler av jernbanens utviklingseiendom før den er ferdig utviklet. Staten bør ikke gi fra seg utviklingsgevinster som potensielt kan utgjøre mange milliarder kroner, spesielt når vi kan vise til at jernbaneeiendom utviklet av Rom Eiendom har bidratt til svært god byutvikling, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.

  • Veien ryddet etter trafikkuhell

    Bilene er fjernet etter et trafikkuhell på riksvei 111 ved Vesten i Fredrikstad. En bil kjørte på en annen bakfra, men det skal ikke ha vært personskader.