NRK Meny
Normal

– Norges styggeste? Nei, Norges flotteste!

– Jeg vil gjerne nominere skolen til Norges fineste, sier rektor ved Mysen skole, Thorfinn Oustorp. Skolen er nominert som Norges styggeste bygg.

Mysen skole

Mysen skole er nominert i kåringen av Norges styggeste bygg. Men rektor er ikke enig.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Norges styggeste bygg

NRK.no søker i disse dager etter bidrag til nominasjoner i kåringen av Norges styggeste bygg.

Siden 5. mai har vi opplevd en enorm pågang på våre nettsider, med flere hundre innsendte bidrag fra hele landet. Mange har sendt MMS med kodeord "stygg" til 1987 og e-post til stygg@nrk.no, mens andre har brukt kommentarfeltene.

DISTKUTÉR HER: Vi skal kåre Norges styggeste bygg

Nominasjonsprosessen vil pågå i tre uker, fram til 26. mai, og vi er ute etter flere historier og flere bilder. Håpet er at vi sammen kan oppnå en økt bevissthet om hva som er god arkitektur gjennom å vise hva som også er dårlig arkitektur.

– Norges flotteste

En av nominasjonene som har kommet inn til kåringen så langt er Mysen skole i Østfold. Den nominasjonen har rektor ved skolen, Thorfinn Oustorp, liten forståelse for.

– Helt objektivt sett, så burde vi vært kåret i klassen for Norges flotteste skolebygg. Jeg vil ikke kategorisere Mysen skole som en stygg skole, så hva som er bakgrunnen for nominasjonen vet jeg ikke, sier han.

Bli med i Facebook-gruppa «Norgest styggeste bygg» her.

Ser på det positive

Akkurat som ventet er det stort spenn i hva folk synes er stygt. Først og fremst kommer 60- og 70-tallets betongklosser, mens andre peker på nyere signalbygg, hotellbygg og bygg som er på vei opp. Oustorp mener at vi istedenfor å fokusere på hva som er stygt, heller burde kåre Norges flotteste bygning.

– Det å bli kåret til Norges styggeste bygg er jo ikke noe positivt i seg selv, så det er ikke noe morro hvis vi hadde vunnet. Min livsfilosofi er å se på det positive i livet, og jeg er stolt over Mysen skole både som bygg og som skole. Så jeg oppfordrer til at vi heller burde søke etter Norges flotteste bygg, og da nominerer jeg Mysen skole, sier Oustorp, med et smil.

Kom med forslag

Vi ønsker oss enda flere kandidater, og vi vil ha din historie, fra ditt nabolag, med dine bilder. Tenk på bygg som irriterer deg, bygg som kanskje i seg selv ikke er stygge, men som er plassert i feil sammenheng eller som ikke fungerer slik det var planlagt.

Du kan kontakte oss i et vell av kanaler. Ta et MMS-bilde, merk det med "stygg" i emnefeltet og send til 1987 (kr. 1). Legg ved adresse og en kort beskrivelse.

Send oss et bilde og en historie på stygg@nrk.no. Du kan melde deg på vår gruppe på Facebook, og du kan bruke Twitter og Twitpic, med #stygg i meldingsteksten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: