– Jeg er veldig glad for at jeg har norsk pass

Rami Al Houli fra Sarpsborg er en av dem som fikk forlate Gaza i går.

Angrep hjem for funksjonshemmede

Det er store ødeleggelser etter bombingen, her fra et hjem for funksjonshemmede.

Foto: Adel Hana / Ap

Flere norske statborgere fikk i går forlate Gaza og Rami Al Houli var en av 800 utenlandske statsborgere som begynte reisen hjem.

Hadde jeg ikke hatt det, kunne jeg ikke reist ut fra Gaza.

Rami Al Houli

Flere nordmenn i Gaza

Blant dem var det også en rekke nordmenn, som krysset grenseovergangen Erez søndag formiddag. Houli blir nå fraktet til Jordan og vil reise videre til Sarpsborg

Det skal ha vært om lag 100 personer med norske statsborgerskap på Gazastripen før evakueringen startet lørdag. Søndag ble det hentet ut 54 nordmenn, og i alt har 67 nordmenn reist ut av Gazastripen. De norske statsborgerne skal først til Jordan og vil reise videre derfra.

– Det er flere nordmenn i Gaza, men de som reiser i dag er en stor gruppe som er registrert hos oss. Men det er også personer som ikke ønsker å forlate området av ulike årsaker, sier ambassaderåd Stian Nordengen Christensen til Dagbladet.

Han sier det ikke er noen militær aktivitet ved grenseovergangen i Erez, men at det er høy aktivitet, og at mange fra andre land også skal reise ut av Gaza søndag.

Blant de andre norske statsborgerne som forlot Gaza, var Rami Al Houli.

– Vi skal til Norge og Sarpsborg. Jeg er veldig glad for at jeg har norsk pass. Hadde jeg ikke hatt det, kunne jeg ikke reist ut fra Gaza, sier han.

Over 60 nordmenn er i dag blitt evakuert fra Gaza. Flere skal hentes ut av norske myndigheter i morgen. De som ikke har pass fra andre land får derimot ikke reise ut.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se vår TV-sending 18.50

  • Sikret karate-medalje i Ungdoms-OL

    Annika Sælid fra Sarpsborg er sikret medalje i Ungdoms-OL i Argentina etter å ha vunnet sine tre innledende kamper. 17-åringen fra Sentrum Kampsport skal møte Negin Altooni fra Iran i semifinalen kl. 19.15