NRK Meny
Normal

Norske Skog øker papirprisen

På tross av sviktende marked melder Norske Skog onsdag om økning i magasinpapirprisen.

Norske Skog Saugbrugs

Norske Skog Saugbrugs i Halden (bildet) har tre papirmaskiner og produserer 550 000 tonn med magasinpapir årlig. Nærmest alt papir går til eksport.

Foto: Rainer Prang / NRK

Norske Skog melder onsdag om en prisøkning både bestrøket og ubestrøket magasinpapir i det europeiske markedet.

Prisøkningen er på 35 Euro ( 282,- NOK) per tonn og skal gjelde fra 1. april i år, melder Nordisk Papperstidning.

Les også:

Spådde prisfall

Nordisk Papperstidning skriver at Norske Skogs nye konsernsjef, Sven Ombudstvedt, på et seminar i Stockholm den 11. mars i år ga uttrykk for et forventet prisfall for magasinpapir i det europeiske markedet på mellom fem og ti prosent i år.

Etterspørselen etter magasinpapir falt med 16 prosent i Europa i 2009, men på tross av dette og generelt prisfall varsler nå Norske Skog en prisøkning.

Norske Skog Saugbrugs

Norske Skog er verdens nest største produsent av avispapir og er verdens tredje største produsent av magasinpapir. Selskapet har hovedkontor i Norge og fabrikker i 14 land over hele verden.

Foto: Rainer Prang / NRK

Saugbrugs store på magasinpapir

Norske Skog produserer bestrøket magasinspapir på Follum bruk og på fabrikkene i Walsum (Tyskland) og Bruck (Østerrike).

Ved fabrikken i Halden produseres ubestrøket magasinspapir.

Norske Skog produserer totalt 850 000 tonn bestrøket magasinspapir. 550 000 tonn ubestrøket magasinpapir produseres årlig ved Saugbrugs.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.