NRK Meny
Normal

Norsk krimforfatter gis ut i Sverige og Finland

Krimforfatter Jan-Erik Fjells tre første kriminalromaner skal gis ut i nabolandene. I Danmark, der de to første allerede er gitt ut, kommer bok tre og fire.

Jan-Erik Fjell

Ekstra morsomt med Sverige, syns Jan-Erik Fjell. Der har han drømt om å slå gjennom lenge.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Jeg sitter med syltelabben godt planet ned i en pose Stjernemix. Så jeg er fornøyd. Jan-Erik Fjell er med på telefon i NRK Østfolds ettermiddagssending.

Historiene om KRIPOS-etterforskeren Anton Brekke skal få et større publikum. Forfatter Jan-Erik Fjell fra Fredrikstad får nå sine tre første krimbøker «Tysteren», «Skyggerom» og «Hevneren» gitt ut i Sverige og Finland. Samtidig er det planer i Danmark om å gi ut «Hevneren» og «Rovdyret» for å følge opp utgivelsen av de to første bøkene.

Slik meldte forfatteren om nyheten selv:

– Jeg tror det er snakk om at «Tysteren» skal gis ut i september. I hvert fall til høsten, sier Fjell om de svenske planene. Han har ikke fått snakket om detaljene med sin svenske agent ennå, men han tar gjerne en tur over grensa hvis det er snakk om en bokturné.

– Det er jo bare rett over grensa, flirer han.

– Det med Sverige syns jeg er ekstra morsomt. Det har vært en drøm helt siden «Tysteren», legger Fjell til.

De tre første bøkene gis også ut i Finland.

Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjells første bok om Anton Brekke, «Tysteren», ble belønnet med Bokhandlerprisen i 2010. Her er forfatteren sammen med daværende kulturminister Anniken Huitfeldt under prisutdelingen.

Foto: Morten Holm

Femte bok til høsten

Samtidig er det altså klart at bok nummer fem om Anton Brekke, «Lykkejegeren», er klar for salg i august. Boka er ferdig med språkvask, og er nå inne til korrektur, sier Fredrikstad-forfatteren.

– Det blir mange dager med venting, og plutselig får du beskjed om alt på en gang, sier Fjell. Som allerede er i gang med å tenke på bok nummer seks.

– Sjette bok er på idéstadiet. Jeg tenker alltid mye på plott og story før jeg skriver noe som helst. Det går sikkert noen uker til før jeg setter i gang med å skrive.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økning i antall ambulanseturer

    De siste 10 årene har antall utrykninger og syketurer for ambulansetjenesten i Østfold økt med 70 prosent, skriver Smaalenenes Avis. Blant årsakene skal være lavere terskel for bruk av ambulanse, økt innbyggertall, høyere aktivitetsnivå på fritiden og en økning i antall eldre.

  • Pågrepet for narkotika

    En mann i 20 årene er pågrepet etter at politiet fant marihuana i bilen hans i Moss sent i går kveld.